Медіа

Суспільні мовники Чернігівщини та Сумщини почали підготовку токшоу «Дебати»

22.06.2021 10:55 - SVOBODA.FM

15 та 17 червня UA: ЧЕРНІГІВ та UA: СУМИ відзняли пілотні випуски проєкту «Дебати». У новій програмі наживо обговорюватимуть суспільно важливі для регіону теми. Програма реалізується за підтримки Посольства США, завдяки якому обидва телеканали отримали сучасну техніку та обладнали нові студії.

Метою проєкту є формування культури дебатів — вміння розв'язувати конфлікти в конструктивній дискусії, аргументовано доносити власну позицію. Для глядача — це можливість більш ґрунтовно розібратися в питанні.

«Розуміння різних точок зору — у цінностях Суспільного. В наших програмах ми прагнемо допомагати українцям краще розуміти одне одного, вчитися дискутувати й захищати власну позицію, відстоювати свої права. Дебати — це безпечний майданчик для подолання поляризації суспільства», — зазначила генеральна продюсерка регіонального мовлення Суспільного Марія Фрей.

Читайте також: Резонансні справи в регіонах — на Суспільному стартують проєкти локальних розслідувань Теми програм та спікерів команда проєкту обиратиме за критеріями суспільної важливості. Програма має чіткий регламент, коли для аргументування своєї позиції кожній зі сторін надано однаковий час. Опоненти перебувають в однакових умовах.

«Сподіваюсь, що формат дебатування проблем і конфліктів стане побутовим. Для цього запрошуємо до студії не лише політичних чи культурних діячів, а усіх глядачів Суспільного. Якщо сусід садить картоплю на вашій частині городу, якщо водій маршрутки не впускає пасажирів пільгових категорій або вам відмовили в працевлаштуванні через вік — кличте опонентів у студію Суспільного в Чернігові, Сумах чи Тернополі та приходьте дебатувати. Ми забезпечимо неупереджену модерацію у прямому ефірі. Хочемо мотивувати людей вслухатись у думки одне одного, щоб якісно та аргументовано відстоювати свою позицію та, якщо це можливо, дійти компромісу», — розповіла національна координаторка дирекції регіонального мовлення Суспільного Ірина Цибух. Ведучими «Дебатів» на UA: ЧЕРНІГІВ будуть Ірина Мельник та Аліна Клименко. На UA: СУМИ токшоу вестимуть Крістіна Члек та Олена Бурнос.

«У Чернігові проєкт створюватиме професійна команда, яка, зокрема, працює над проєктом “Сьогодні. Головне”. Під час дебатів у студії Суспільного ми будемо знайомити глядачів з різними точками зору на одну подію, проблему, ситуацію, що зараз турбують громаду міста та області. Нині наша команда розробляє програми за темами, які є актуальними як для всієї країни, так і для нашого регіону. Не залишаться без уваги й окремі громади Чернігівської області.

Якщо ви хочете стати учасниками дебатів, вам є що розповісти про проблеми громади, які не розв’язуються на місцевому рівні, ви можете прилучитися до роботи над проєктом і стати учасником телевізійної програми “Дебати”. Для цього звертайтеся за телефоном: (0462) 604-379. Пишіть нам у телеграм та на вайбер за номером: (093) 23-00-123», — говорить продюсер UA: ЧЕРНІГІВ Артем Шелковий. «Формат дебатів телеканал UA: СУМИ освоїв у 2015 році. Тоді це були перші в регіоні передвиборчі дебати між кандидатами на посаду міського голови Сум. З реакції глядачів ми побачили, що такий формат дуже потрібний і цікавий нашій аудиторії. Але ж не політикою єдиною. Існує маса соціальних тем, які викликають багато дискусій, бо є дві сторони з протилежними позиціями, яким потрібен майданчик для їх висловлення. Тож зараз ми звертаємось до соціальної тематики», — розповідає продюсерка UA: СУМИ Оксана Кириленко.

Токшоу «Дебати» має вийти в ефір у серпні. Його можна буде дивитися наживо на UA: ЧЕРНІГІВ, UA: СУМИ та UA: ТЕРНОПІЛЬ, онлайн на сайтах телеканалів та у запису на ютуб-каналах філій Суспільного. Джерело: UA: Суспільне мовлення