гаряча пора

В Україні - найвищий рівень пожежної небезпеки

22.06.2021 09:44 - SVOBODA.FM

Рятувальники просять громадян не провокувати пожежі.

Якщо ви помітили загоряння в лісах, посадках і на відкритих територіях, негайно телефонуйте за номером "101"

В Україні оголосили найвищий рівень пожежної небезпеки, тому рятувальники закликають громадян не провокувати пожежі в природних екосистемах.

Про це повідомила Державна служба України з надзвичайних ситуацій, зазначає "Громадське".

Як видно з карти Українського гідрометеорологічного центру, небезпечні погодні умови станом на 21 червня склалися у Волинській, Львівській, Тернопільській, Житомирській, Чернігівській, Сумській, Харківській, Луганській областях і в Києві.

Метеорологи переконані, що протягом 21-23 червня в більшості північних, західних і східних областей панувати надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

 

Фото: Скріншот з сайту Укргідрометцентру

Рятувальники нагадують, що протягом пожежонебезпечного періоду забороняється:

відвідувати хвойні ліси; розводити багаття в лісі і лісопосадках; заїжджати автомобілем в ліс; курити, кидати в лісі і лісопосадках непогашені сірники або недопалки; залишати в лісі просочений бензином, гасом, мастилом або іншими горючими речовинами ганчір'я; полювати в лісі з використанням вогнепальної зброї; створювати звалища та спалювати відходи; спалювати стерню та пожнивні залишки на сільськогосподарських полях;

"Якщо ви помітили загоряння в лісах, посадках і на відкритих територіях, негайно телефонуйте за номером 101, - закликають в ДСНС.