фальсифікат

На Чернігівщині викрили підпільний цех з виготовлення фальсифікованого пального

6.08.2020 17:38 - SVOBODA.FM

У Чернігівській області співробітники Служби безпеки України учора викрили організовану групу, яка налагодила нелегальне виробництво і продаж фальсифікованих нафтопродуктів у промислових обсягах. Про це повідомила прес-група управління СБУ в області.

Згідно з інформацією, підпільний цех облаштували декілька жителів Прилук.

«Там вони встановили автоматизоване обладнання для виготовлення контрафактного дизпалива і бензину. Нафтосировину для виробництва продукції учасники групи закуповували у комерційних структур, які займаються видобутком вуглеводнів на території різних регіонів країни», - йдеться у повідомленні.

За попередньою інформацію, псевдопідприємці виготовляли до 200 тонн пального щомісяця і реалізовували його через афілійовані приватні підприємства, отримуючи прибуток у розмірі до 2 млн грн кожного місяця.

Під час обшуків на території цеху правоохоронці виявили та вилучили обладнання для виготовлення паливно-мастильних матеріалів, 2 автозаправні колонки, резервуари, в яких зберігалося майже 100 тонн нафтосировини, близько 50 тонн фальсифікату. Також вилучено документацію із доказами протиправної діяльності. Вилучені зразки пального направлено на експертизу.

У межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України триває досудове розслідування для притягнення до відповідальності винних осіб.

Викриття незаконної діяльності проводилося за участі слідчих ДФС під процесуальним керівництвом прокуратури Чернігівської області.

 Підписуйтеся на наші оперативні новини і цікавинки у Telegram і Twitter.