Укравтопром

Українці віддають перевагу вживаним авто: найпопулярніші марки

6.07.2020 16:29 - SVOBODA.FM

Обсяг продажів в Україну вживаних автомобілів на первинному ринку, який формується шляхом імпортних поставок, в червні поточного року становив 29,2 тисячі авто, що на 52% більше у порівнянні з аналогічним періодом 2019 року.

Як повідомила прес-служба асоціації автовиробників України "Укравтопром", продаж вживаних автомобілів перевищили реєстрації нових машин майже в 4 рази.

Зазначається, що маркою - лідером серед легкових авто з пробігом, вперше зареєстрованих в Україні, залишається Volkswagen. З січня по червень українці поставили на облік 22 727 вживаних авто, що у 24 рази більше, ніж нових автомобілів цієї марки.

На другому місці опинився Ford з показником 13 639 старих авто. Первинні реєстрації цієї марки в 14 разів перевершили результат нових.

Skoda посіла третє місце - 10 744 авто з пробігом (у 5 разів більше за продажі нових Skoda).

Четвертою за популярністю стала Renault, яку обрали 10 053 українців, що в 1,6 раза більше за кількість реєстрацій нових авто.

Замикає п'ятірку лідерів первинного ринку легкових автомобілів з пробігом Nissan з результатом 8 020 машин. Нових Nissan за той же період було реалізовано в 4,5 раза менше.

Також повідомляється, що всього за шість місяців з початку року українську прописку отримали 139,4 тисячі легкових авто, що були в експлуатації.

 Підписуйтеся на наші оперативні новини і цікавинки у Telegram і Twitter.