карантин

Санепідемслужбу не будуть відновлювати як окремий орган – Степанов

28.05.2020 11:55 - SVOBODA.FM

Державну санітарно-епідеміологічну службу не будуть відновлювати як окремий орган. Про це на брифінгу повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, відповідаючи на запитання журналістів.

 "Щодо виділення в окремий орган центральної виконавчої влади - таке питання ми наразі не розглядаємо, ми розглядаємо створення протиепідеміологічної служби саме в складі МОЗ, яка б виконувала дуже чіткий функціонал", – зазначив Степанов.

За його словами, протиепідеміологічна служба буде відповідати за "проведення всіх заходів, встановлення, зокрема, інфекційного контролю, реагування на відповідні ситуації силами тих фахівців, які повинні бути в цієї служби".

Довідка. Кабінет міністрів постановою від 29 березня 2017 р. № 348 «Деякі питання Державної санітарно-епідеміологічної служби» скасував рішення про реорганізацію Державної санітарно-епідеміологічної служби шляхом її приєднання до Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів і ліквідував ДержСЕС.

При цьому уряд поклав на Державну службу з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів завдання і функції з реалізації державної політики у сфері санітарного та епідемічного благополуччя населення та із здійснення контролю за дотриманням вимог санітарного законодавства (крім функцій з реалізації державної політики у сфері епідеміологічного нагляду та у сфері гігієни праці та функцій із здійснення дозиметричного контролю робочих місць і доз опромінення працівників).

Підписуйтеся на наші оперативні новини і цікавинки у Telegram і Twitter.