прокуратура

«Чорні лісоруби» з Прилуччини заплатять 400 тисяч гривень штрафу

27.05.2020 17:28 - SVOBODA.FM

Прилуцькою місцевою прокуратурою здійснювалось процесуальне керівництво досудовим розслідуванням кримінальних проваджень, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 246 КК України за фактом незаконної вирубки деревини в полезахисних смугах на території Прилуцького району, чим заподіяні збитки Малодівицькій селищній раді на суму 203 тис. грн., та Ічнянського району

 В результаті чого Ічнянській міській раді правопорушниками заподіяно матеріальної шкоди на суму 185 тис. грн.

Вироками Прилуцького міськрайонного та Ічнянського районного суду правопорушників визнано винними у вчиненні вищевказаних кримінальних правопорушень, однак шкода заподіяна державі в особі вищевказаних органів місцевого самоврядування залишилась невідшкодованою.

Прилуцькою місцевою прокуратурою, з метою захисту інтересів держави, 14.05.2020 до Прилуцького міськрайонного суду в інтересах держави в особі Малодівицької селищної ради та Ічнянської міської ради направлено 2 позовні заяви про відшкодування шкоди заподіяної правопорушниками незаконною вирубкою деревини на суму 203 тис. грн. та 185 тис. грн..

Завдяки принциповій позиції Прилуцької місцевої прокуратури інтереси держави було захищено, 25.05.2020 рішеннями Прилуцького міськрайонного суду задоволено 2 позовні заяви прокурора, та зобов’язано правопорушників відшкодувати завдані ними матеріальні збитки.

Таким чином, за результатами представницької діяльності Прилуцької місцевої прокуратури, на рахунки вищевказаних органів місцевого самоврядування будуть перераховані відповідні грошові кошти.

Підписуйтеся на наші оперативні новини і цікавинки у Telegram і Twitter.