прокуратура

Прокуратура перевіряє законність відведення земельних ділянок для багатоповерхової забудови

8.04.2020 16:37 - SVOBODA.FM

Під процесуальним керівництвом прокуратури Чернігівської області та Чернігівської місцевої прокуратури поліцією здійснюється розслідування за фактом зловживання владою посадовими особами виконавчих органів Чернігівської міської ради (ч. 2 ст. 364 КК України).

 Підставою для реєстрації кримінального провадження став факт систематичного прийняття Чернігівською міською радою рішень про надання у постійне користування комунальним підприємствам та управлінню капітального будівництва міськради земельних ділянок для будівництва та обслуговування багатоквартирних житлових будинків.

За даними слідства, вказані рішення міськрадою прийняті у порушення вимог містобудівного та земельного законодавства та у подальшому слугували підставою для укладення комунальними підприємствами інвестиційних договорів із приватними суб’єктами господарювання, на підставі яких до забудовників переходить право користування  земельними ділянками комунальної власності. Також у кримінальному провадженні перевіряється наданння таким суб'єктам дозвільних документів на будівництво. Проведення комплексу слідчих дій, спрямованих на з’ясування усіх обставин можливого вчинення кримінального правопорушення, триває. Хід його розслідування взято під особистий контроль керівництва прокуратури області.

Підписуйтеся на наші оперативні новини і цікавинки у Telegram і Twitter.