Верховна Рада

Автор 6 тисяч правок до «антиколомойського» закону висунув вимоги до влади

8.04.2020 14:13 - SVOBODA.FM

Народний депутат Антон Поляков висунув умови для відкликання своїх правок до так званого «антиколомойського» закону. Про це екс-член «Слуги народу», а тепер позафракційний депутат, повідомив на своїй сторінці у Facebook.

 За словами Полякова, йому «байдужа доля Ігоря Коломойського, який зацікавлений у неухваленні банківського законопроекту». Водночас він визнав, що більша частина його правок мають технічний характер.

Відкликати їх депутат погодиться, якщо влада виконає вимоги, які сам Поляков називає «вимогами українського народу». Серед вимог Полякова перегляд закону про ринок землі, відкладання другого етапу медичної реформи і скасування законів, які зобов'язують фізичних осіб-підприємців користуватися касовими апаратами та видавати чеки. «Якщо влада погодиться прийняти озвучені мною вимоги аграріїв, медиків і підприємців, я відкличу технічні правки. Залишаться тільки ті моменти, які для мене є принциповими», — зазначив Поляков. Що таке «антиколомойський» закон і хто такий Антон Поляков Законопроект про банки є однією з двох умов (друга — ринок землі) Міжнародного валютного фонду для продовження співпраці з Україною і надання нового траншу допомоги зокрема. Без допомоги МВФ в умовах світової економічної кризи Україна ризикує зазнати дефолту. 30 березня Верховна Рада підтримала у першому читанні закон про банки, який також називають «антиколомойським», бо його головна мета — унеможливити повернення «ПриватБанку» олігарху Ігорю Коломойському. Одразу після цього, 28 нардепів внесли до парламенту понад 13 тис. поправок до законопроекту, понад 6 тис. з яких належать Антону Полякову. Для порівняння, розгляд земельного закону депутати також намагалися затягнути, внісши численні правки (загалом 4018 правок). Через це закон Рада розглядала майже 2 місяці. До цього на сайті Ради зареєстрували одразу три альтернативних законопроекти. Їхніми авторами відповідно є соратник Ігоря Коломойського депутат Ігор Палиця, депутат «Слуги Народу» Олександр Дубінський, якого також пов’язують з Коломойським, та депутатка «Слуги Народу» Ольга Василевська-Смаглюк, яка працювала на каналі «1+1», що належить Коломойському. Антон Поляков — народний депутат, який здобув перемогу на 206 окрузі у Чернігові від партії «Слуга народу» 15 листопада 2019 року разом з Анною Скороход виключений із фракції «Слуга Народу». За інформацією ЗМІ, Полякова виключили через порушення домовленості про спільне голосування по ряду чутливих питань. Також на засіданнях фракції він конфліктував з керівництвом, на одному із засідань сварився з главою офісу президента Андрієм Богданом, який дорікав йому в тому, що депутат дозволяє собі пропускати засідання. Сам Поляков заявив, що його хочуть виключити за «діяльність проти фракції і повну непідтримку позиції фракції».

Підписуйтеся на наші оперативні новини і цікавинки у Telegram і Twitter.