коронавірус

Для пенсіонерів хочуть запустити оплату "комуналки" через листоношу і телефоном

8.04.2020 11:23 - SVOBODA.FM

Найближчим часом буде прийнято рішення Кабінету міністрів України про можливість оплати пенсіонерами житлово-комунальних послуг на дому під час отримання пенсії.

 Про це йдеться в оприлюдненому на Урядовому порталі роз'ясненні щодо обмежень на період карантину для громадян віком від 60 років.

В уряді нагадують, що оплатити житлово-комунальні послуги можна дистанційно за допомогою онлайн-сервісів.

"Крім того, найближчими днями урядом буде прийнято рішення про можливість оплати житлово-комунальних послуг через уповноважені банки та "Укрпошту". Громадяни, які одержують пенсії та грошову допомогу через банківські установи, зможуть дистанційно сплачувати за спожиті житлово-комунальні послуги", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що для цього пенсіонери повинні зареєструватися в системі дистанційного обслуговування або зателефонувати на "гарячу" лінію банку та надати інформацію про перелік послуг, які готові оплатити дистанційно, і необхідні дані для оплати послуг з їх рахунків.

"Одержувачі пенсій та допомог також зможуть оплачувати житлово-комунальні послуги безпосередньо у листоноші під час отримання пенсії та грошової допомоги, або замовивши відповідну послугу, зокрема, телефоном", - інформують в уряді.

Нагадаємо, на період дії карантину, до 24 квітня, в Україні введені нові обмеження щодо громадян віком від 60 років. Зокрема, вони не повинні залишати будинок, винятком є ті, хто зайняті на роботі на підприємствах критичної інфраструктури.

Підписуйтеся на наші оперативні новини і цікавинки у Telegram і Twitter.