лікарі-хірурги

Хірургія одного дня у Чернігові: перші висновки

24.01.2020 16:38 - SVOBODA.FM

З кінця жовтня минулого року в Дитячі поліклініці №1" Чернігівської міської ради запроваджено метод «Хірургії одного дня». Трьохмісячний термін, зрозуміло, недостатній для всебічних висновків, проте дозволяє провести певний аналіз становлення цього методу у закладі, технічну його оснащеність, кількісні його показники, ознайомленість батьків з можливостями методу, ефективність такого виду оперативних втручань.

«Так, за вказаний період були проведені хірургічні втручання 18 дітям. Переважаюча більшість показань для оперативних втручань – це варикоцеле та пупкова кила. Серед інших захворювань, яких, доречі, значний перелік – доброякісні новоутворення шкіри та підшкірної клітковини, кили пахові та білої лінії живота, водянка яєчка та киста сім’яного канатика, врослий ніготь, сторонні тіла підшкірної клітковини», - зазначають у Дитячій поліклініці №1" Чернігівської міської ради.

Перелік показань можна продовжити, але індивідуальний підхід у визначенні методу лікування батькам слід обговорити при відвідуванні дитячих лікарів-хірургів.

«Вважаємо за доцільне довести до відома батьків, що підписана декларація про вибір лікаря в будь-якій дитячій поліклініці не є перешкодою для звернень до наших хірургів. Враження, зауваження, побажання цієї тематики просимо висловлювати адміністрації закладу в електронному, письмовому або усному вигляді», - наголошують у поліклініці.