ремонт

Новий корпус музичної школи №1 у Чернігові майже готовий

24.01.2020 16:16 - SVOBODA.FM

Будівництво нового корпусу дитячої музичної школи ім. Вільконського (вул. Мстиславська, 3-а) в Чернігові наближається до завершення. Об’єкт планують здати в експлуатацію вже навесні цього року.

 Прибудову зводять на місці старого одноповерхового дерев’яного будинку, в якому працювала адміністрація школи й теж періодично проводилися заняття з учнями. Але той будинок складався лише з 6 маленьких кімнат, повідомляє Прес-служба Чернігівської міської ради.

Тепер тут буде 25 навчальних класів, плюс зал для занять хору. Будівля на 626 кв. м, триповерхова: з цокольним, першим та другим поверхами. Роботи наразі виконані десь на 90%, будівельники вже приступають до благоустрою прилеглої території. Про це журналістам розповів виконроб цього об’єкту Андрій Красножон.

Як уточнили в Управлінні капітального будівництва Чернігівської міської ради, зараз у проект вносяться коригування, які передбачають додаткові роботи - будівництво галереї-переходу між старим і новим корпусами. Також туди додаються закупівля меблів і деяких музичних інструментів.

Прибудова до музичної школи №1 ім. С. Вільконського зводиться у співфінансуванні з державного і міського бюджетів. На початок року виконані роботи на 6,3 млн грн оплачені з державного бюджету і на 4 млн – з міського. На 2020 рік у міському бюджеті Чернігова передбачені 3 млн грн на завершення всіх робіт, що залишилися, і закупівлю обладнання, - уточнили в управлінні.

Запит на новий і більший корпус у школи був уже давно: кількість бажаючих займатися удвічі перевищує потужності закладу. Про необхідність прибудови говорили вже багато років, але реалізується проект лише зараз.