надзвичайна подія

Військовий намагався застрелитися на навчальній базі Десна

24.01.2020 14:45 - SVOBODA.FM

У Чернігівській області на території військової частини в селищі Десна Козелецького району військовий-контрактник скоїв спробу самогубства, але залишився живий. Про це в п'ятницю, 24 січня повідомляє УНІАН з посиланням на джерела в регіональному управлінні Нацполіціі.

Стверджується, що інцидент стався ввечері 22 січня.

"Військовослужбовець контрактної служби, 1997 р.н., уродженець м Львів, о 17:00 отримав вогнепальну зброю, але о 18:00 в наряд помічником чергового по В / Ч А1048 не заступився. Чоловік був виявлений з вогнепальним пораненням в області серця поблизу штабу військової частини ", - йдеться в повідомленні.

Чоловік був у свідомості. Він пояснив, що хотів накласти на себе руки. Пораненого доставили до Деснянського військовий госпіталь, де був встановлений попередній діагноз - вогнепальна кульове поранення грудної клітини зліва з вхідним отвором і вихідним отвором біля кута лівої лопатки, травматичний шок II-III ст.

У навчальному центрі Десна цей інцидент не коментують. Мотиви вчинку військовослужбовця невідомі.

У той же час у військовій прокуратурі Центрального регіону України уточнили, що зараз тривають першочергові слідчі дії, відкрито кримінальне провадження.