кримінал

У Прилуках поліція затримала серійного крадія

24.01.2020 12:51 - SVOBODA.FM

Оперативники Прилуцького відділу поліції затримали підозрюваного у викраденні особистого майна громадян з приватних помешкань. Правоохоронці довели причетність зловмисника до скоєння майже трьох десятків крадіжок. Чоловікові оголошено про підозру.

 Потерпілі розповідали, що до їх будинків через вибите вікно чи двері проникали невідомі лиходії та викрадали електроінструмент та деякі речі домашнього вжитку.

Всі місця подій оглянула слідчо-оперативна група. Оперативники кримінальної поліції провели низку розшукових заходів, першочергову увагу звернувши на осіб, які в минулому вже несли відповідальність за майнові злочини.

Дуже скоро правоохоронці вийшли на раніше судимого непрацюючого прилучанина й довели його причетність до скоєння майже 30 крадіжок.

Чоловікові оголошено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Підозрюваний затриманий в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та поміщений до ізолятора тимчасового тримання.

Слідчий відділ поліції розпочав кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена шляхом проникнення в житло, інше приміщення або сховище). Вона передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років. Триває досудове розслідування.

Наразі поліція перевіряє зловмисника на причетність до аналогічних злочинів у місті та Прилуцькому районі. Триває досудове розслідування.

Правоохоронці звертаються до мешканців Прилуччини з проханням провідати дачні будинки чи недобудови й перевірити цілісність свого майна. В разі якщо ви помітили сліди крадіжки у своєму помешканні - нічого не торкайтеся, не порушуйте розташування речей і одразу телефонуйте до поліції.