війна

У РНБО знов заявили про небезпеку вторгнення РФ з боку Чернігівщини і Сумщини

8.11.2019 09:53 - SVOBODA.FM

Щорічно Росія проводить військові навчання уздовж українського кордону, тому вторгнення в Україну з боку Сумщини або Чернігівщини цілком реально.

Про це заступник секретаря РНБО Сергій Кривонос розповів апостроф , передає " ДС ". "За своїм потенціалом вони (російські війська. - ред.) Здатні це (відкрите вторгнення. - ред.) Зробити. Адже вони щороку проводять навчання уздовж нашого кордону, в тому числі і на території Білорусі. Розробляються різні варіанти - нанесення ракетних ударів, щоб повторити у нас югославський варіант, а потім ввести війська. Або ж не вводити війська, а просто високоточними ракетними ударами поставити Україну на коліна ", - заявив Кривонос. За його словами, вони зміцнюють свої війська в Криму, створюючи там організаційно-штатні структури, "які дозволяють в найкоротші терміни здійснити розгортання військ, щоб завдати удару з боку Криму". "З боку Чернігівської і Сумської області (київський напрямок. - ред.) У них взагалі не буде виникати проблем ...", - додав заступник секретаря РНБО.

Як повідомлялося раніше, Кривонос раніше розповів, що колишній секретар РНБО Олександр Данилюк несерйозно ставився до роботи, оскільки навіть не читав зведення з фронту і не заслуховував своїх заступників.