футбол

Чернігівська школа олімпійського резерву подала позов на Боруссію в ФІФА через Ярмоленко

8.11.2019 09:42 - SVOBODA.FM

У ФІФА від імені Чернігівської СДЮШОР (дитячої школи олімпійського резерву) подали позов на дортмундську Боруссію через невиплаченого платежу солідарності за перехід атакуючого півзахисника Андрія Ярмоленка з Динамо Київ в німецьку команду в 2017 році.

Про це передає FootballUA . Дитячо-юнацька школа, в якій Ярмоленко виступав у період з 1996 по 2003 рік, а також з 2004 по 2006 рік, вимагає від керівництва Боруссії 301 578,95 євро. У 2018 року подібну виплату директор СДЮШОР Юність вимагав від київського Динамо.  У свою чергу, кияни виплатили 150 тисяч євро на рахунок громадської організації "Чернігівського обласного футбольного клубу Юність", яка була створена в 2015 році і за яку Ярмоленко ніколи не виступав. Керівництво "Борусії Д", в свою чергу, своєї провини не визнає , а вимагає пояснень від "Динамо", чому платіж солідарності так і не був виплачений.  "Очікування від Динамо за договором полягало в тому, що вони вирішать це питання так, як вони обіцяли нам. Київ повинен дати правдоподібне пояснення, чому це досі не сталося", - сказав головний юрист Боруссії Д Робін Штеден. До слова, ФІФА повідомило дортмундської клубу, що вони повинні вирішити це питання до 16-го листопада. Як повідомлялося, за словами Президент УАФ (ФФУ) Андрія Павелко, гроші за трансфер Ярмоленка пішли відразу на Кіпр , навіть «не зайшовши" в Україні.

Нагадаємо, що названий список футболістів, яких Андрій Шевченко запросив для підготовки до ігор збірної України проти Естонії (14 листопада, Запоріжжя) і Сербії (17 листопада) .