Місто

Невтішна математика: сума грошей невідома, але точно менша

7.11.2019 16:16 - Марія МАЛЬВА

Чернігів поки не знає скільки коштів матиме на розвиток наступного року. Втім, низка факторів свідчить про те, що витрати доведеться ще ретельніше обдумувати.

Про це зауважив міський голова Владислав Атрошенко сьогодні під час наради у муніципалітеті.

Зокрема за тими проектами бюджету, які подані на розгляд до Верховної ради, в міста заберуть у наступному році близько 100 млн грн надходжень від акцизу. Також, імовірно, місцевій скарбниці доведеться розщедритися на делеговані повноваження: близько 150 мільйонів на зарплату вчителям.

Варто враховувати також, що, як і завжди, буде маса витрат, пов’язаних з непередбачуваними випадками у життєзабезпеченні міста – наприклад, з аварійними ситуаціями на застарілих підземних мережах тощо.

«Коли ми матимемо держбюджет і депутати міської ради підтримають розподіл коштів по галузях – у кожній галузі будуть визначатися пріоритети. У тих можливостях, які буде передбачати бюджет. Можливості сьогодні, на жаль, обмежені. А для міста однаково важливі всі нагальні питання. Ідеального розподілу коштів, мабуть, не існує. Але ми будемо дивитися на пріоритети по галузі – і в рамках цих пріоритетів більш-менш ефективно і незаангажовано розподіляти кошти. Всередині галузі пріоритети будемо визначати разом», - сказав міський голова.

Він додав, що про зроблене по кожній галузі за цей рік він у кінці року – як це стало вже традиційним - публічно звітуватиме перед громадою.