ОТГ

Тергромада на Чернігівщині створила команду пожежників-добровольців

17.09.2019 19:41 - Укрінформ

У Плисківській ОТГ Борзнянського району Чернігівщини 12 добровольців пройшли навчання за програмою вдосконалення системи цивільного захисту в об’єднаних громадах Програми "U-LEAD з Європою" і отримали відповідні сертифікати й спецодяг.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу. "У нас є місцева пожежна команда, у якій на постійній основі працюють 8 пожежників. Є пожежні машини і депо. Але хотілося систему вдосконалити і тому ми взяли участь у проєкті, що реалізується спільно з Асоціацією добровільних пожежних команд Республіки Польща у рамках Програми "U-LEAD з Європою". Ми знайшли 12 добровольців, вони пройшли відповідне навчання і отримали належну підготовку. Ми для них закупили гарний спеціалізований одяг і взуття", - розповіла журналістам голова Плисківської громади Марина Вірко.

Посвідчення про проходження спеціальної підготовки вогнеборцям вручив начальник 24-ої Державної пожежно-рятувальної частини м. Борзна майор служби цивільного захисту Олександр Губар.

За його словами, добровольці пройшли навчання на базі управління ДСНС України у Чернігівській області, де опанували методи і способи гасіння пожеж та ліквідації надзвичайних подій. На сьогодні, підкреслив офіцер, вони готові якісно і своєчасно надавати допомогу мешканцям громади. Вогнеборцям також вручили екіпіровку: від Асоціації добровільних пожежних команд Республіки Польща - спецрукавиці, від громади - спецодяг і взуття. За інформацією Чернігівського Центру розвитку місцевого самоврядування Програми "U-LEAD з Європою", для участі в ініціативі з удосконалення системи цивільного захисту в ОТГ в Україні було відібрано 30 громад. Чернігівщину там представляють Плисківська, Височанська, Сосницька, Менська та Бобровицька ОТГ. Триватиме проєкт до кінця 2019 року. Як пояснили в пресслужбі управління ДСНС в області, члени місцевої пожежної команди підпорядковуються органам місцевого самоврядування і залучаються до гасіння пожеж та рятувальних робіт у разі необхідності. Плиськівська ОТГ була утворена в лютому 2017 року. У її складі - 5 сіл: Плиски, Сиволож, Велика Загорівка, Махнівка, Степ. Населення - близько 3 тис. осіб.

Програма "U-LEAD з Європою" фінансується спільно Європейським Союзом і державами-членами - Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією і підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.