Політика

Посольство США вимагає негайно розслідувати підпал будинку Гонтаревої

17.09.2019 16:40 - SVOBODA.FM

Посольство США в Україні розраховує на проведення термінового розслідування підпалу будинку ексглави Національного банку України Валерії Гонтаревої і притягнення до відповідальності всіх винних, зокрема й замовників.

Про це йдеться на сторінці посольства в мережі Facebook, інформує Цензор.НЕТ. "Ми долучаємося до президента Зеленського та інших українських посадовців, закликаючи до термінового і ретельного розслідування підпалу будинку колишньої глави НБУ Гонтаревої. Ми солідарні з українським народом і сподіваємося, що компетентні органи притягнуть до відповідальності не тільки винних у нападі на Гонтареву і погрозах їй, але і тих, хто замовив такі напади", - йдеться в повідомленні. "Ми долучаємося до президента Зеленського та інших українських посадовців, закликаючи до термінового і ретельного розслідування підпалу будинку колишньої глави НБУ Гонтаревої. Ми солідарні з українським народом і сподіваємося, що компетентні органи притягнуть до відповідальності не тільки винних у нападі на Гонтареву і погрозах їй, але і тих, хто замовив такі напади", - йдеться в повідомленні. Як повідомлялося раніше, будинок Валерії Гонтаревої під Києвом у с. Гореничі було спалено в ніч на вівторок унаслідок підпалу. У ДСНС Київської області уточнили, що будинок вигорів майже повністю, оскільки осередків пожежі було кілька. Раніше в ніч на 5 вересня була облита бензином і спалена перед її будинком у центрі Києва. 12 вересня правоохоронці проводили обшуки за місцем прописки Гонтаревої в квартирі її сім'ї в Києві. Гонтарева, яка зараз перебуває на лікуванні в госпіталі в Лондоні після наїзду на неї автомобіля, вважає ці дві події пов'язаними і заявила, що від вербальних погроз її противники перейшли до реальних дій.

"Ми долучаємося до президента Зеленського та інших українських посадовців, закликаючи до термінового і ретельного розслідування підпалу будинку колишньої глави НБУ Гонтаревої. Ми солідарні з українським народом і сподіваємося, що компетентні органи притягнуть до відповідальності не тільки винних у нападі на Гонтареву і погрозах їй, але і тих, хто замовив такі напади", - йдеться в повідомленні.