ІТ

Пенсійний фонд України випустив мобільний додаток для Android-смартфонів, iOS-версія на підході

17.09.2019 10:36 - SVOBODA.FM

Пенсійний фонд України починає впроваджувати в тестовому форматі новий електронний сервіс у вигляді мобільного додатку «Пенсійний фонд». Таким чином українці отримують можливість доступу до електронних сервісів Фонду в зручному форматі з допомогою смартфонів і планшетів.

Проект «Пенсійний фонд України в смартфоні» розроблений з метою реалізації розвитку системи надання електронних послуг «Е-пенсія» . На першому етапі додаток доступний для власників Android-смартфонів (версії від 4.4 і вище, скачати за посиланням ), трохи пізніше вийде версія для iOS (від iOS 11 і вище).

Основні можливості мобільного застосування «Пенсійний фонд»: Для застрахованих осіб - перегляд відомостей з Реєстру застрахованих осіб (анкетні дані, надана роботодавцем (страхувальником) інформація про заробітну плату, сплачені на користь особи страхові внески, набутий страховий стаж). Для пенсіонерів - щоб перевірити з електронного пенсійної справи. Для всіх категорій : перегляд стану опрацювання звернень до Пенсійного фонду України, в тому числі прикріплених до звернень документів; верифікація документів, довідок, сформованих в особистому електронному кабінеті; отримання та перегляд повідомлень від Пенсійного фонду України. Найближчим часом будуть реалізовані наступні можливості: уявлення документів для призначення / перерахунку пенсій в один дотик (Е-пенсія) зміна параметрів інформування; запис на прийом до відділів обслуговування; переглядати усі файли листків непрацездатності по застрахованій особі; уявлення запитів на формування електронних листків непрацездатності застрахованим обличчям; узгодження з реєстрації електронних листків непрацездатності за зверненням страхувальників. Використання сервісу вимагає наявності у користувача ключа кваліфікованої електронного підпису ЕЦП ( доступний повний набір можливостей ) або попередньої реєстрації на вебпортале Фонду через за допомогою логіна і пароля (в цьому випадку особисті дані користувача не використовуються при формуванні довідок, виводиться тільки запитана інформація). Нагадаємо, що 9 серпня 2019 року в Пенсійному фонді України представили сервіс призначення пенсії в «один клік». Новий сервіс дозволяє призначити пенсію за одне відвідування сервісного центру, попередньо подавши заяву та всі необхідні документи через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України. Пенсійні справи українців перевели в електронний вигляд з 1 січня 2017 року , що дозволило оформляти пенсії в онлайні і самостійно контролювати накопичення коштів.

Джерело: Пенсійний фонд України