Дороги

На автошляху Р-67 Чернігів-Ніжин-Прилуки-Пирятин працюють струменеві машини

23.07.2019 17:08 - SVOBODA.FM

На автошляхах області тривають роботи з літнього експлуатаційного утримання.

Однією з його складових є ямковий ремонт. Це вимушений захід, необхідний для збереження наявної мережі державних доріг та забезпечення безпечного проїзду автомобільного транспорту.

 Окрім гарячого асфальтобетону у Чернігівській області використовується і пневмо-струменевий метод ліквідації вибоїн. Його перевагою є те, що усі технологічні операції виконує одна машина – подача стисненого повітря для очищення ямки, підґрунтовка лунки бітумною емульсією та заповнення її щебнем.

Такий метод ліквідації ямковості використовується для боротьби з дрібними пошкодженнями на дорожньому покритті, аби призупинити їх розповзання до більших розмірів. 

Цього тижня струменеві машини продовжують працювати на автомобільній дорозі Р-67 Чернігів-Ніжин-Прилуки-Пирятин. Шановні водії, будьте уважні та обережні у місцях виконання дорожніх робіт. Обов’язково звертайте увагу на попереджувальні знаки.

Зауважимо, що у місцях, де щойно виконані роботи пневмо-струменевим методом, рух автомобільного транспорту відновлюється з обмеженою швидкістю. Шановні водії, будь ласка зважайте на рекомендовані 50 км/год.