Політика

Галичина і Донбас: де "Слуга народу" набрала найменше

23.07.2019 13:53 - SVOBODA.FM

Тріумфатор парламентських виборів, президентська партія "Слуга народу" найменше голосів отримала у двох регіонах, яким традиційно в Україні приписують найбільше культурних відмінностей.

 Але на цих виборах ця політсила частково зуміла поєднати Галичину та Донбас, принаймні у найменшій підтримці президентської партії.

Після підрахунку 95% бюлетенів зрозуміло, що найменший відсоток підтримки "Слузі народу" дала Львівщина - всього 21,87%. Найбільше у цій області набрала партія "Голос" - 23,19%. Але партія Володимира Зеленського все ж таки змогла взяти три мажоритарні округи з 12 у "найпрохолоднішій" до себе області. Далі в антирейтингу підтримки президентської партії йде Донбас. У Донецькій області "Слуга народу" отримала 27,38%, а у Луганській - 28,45%. Тут на дві області "слуги" зуміли вибороти тільки один округ. На Донбасі найкращий результат за партійними списками показала проросійська партія "Опозиційна платформа За життя". Також до п'ятірки областей, де найменше підтримали партію президента, потрапили Тернопільщина - 31,53%, та Івано-Франківщина - 33,33%. Щоправда, у цих двох областях "Слуга народу" все ж таки виборола перше місце. Тут президентська партія також змогла взяти і більшість мажоритарників - на Франківщині чотири з семи, а на Тернопільщині - три з п'яти. Найближче до цієї п'ятірки з найменшою підтримкою Київ, де "Слуга народу" отримав 36,48% виборців за партійними списками. Проте у столиці президентська партія зуміла виграти усі мажоритарні округи. Такий же результат в округах партія має ще в Чернівецькій та Миколаївській областях. Найкращий результат за партійними списками"Слуга народу" отримала на рідній Володимиру Зеленському Дніпропетровщині - 56,77%.