Політика

В чернігівській ОВК № 206 через відсутність кворуму гальмується робота

23.07.2019 12:43 - SVOBODA.FM

22 липня станом на 20:00 окружна виборча комісія № 206 (м. Чернігів) перевірила протоколи з 70 дільничних виборчих комісій, прийняла 60 з них, 10 відправила на уточнення через технічні та арифметичні помилки.

Загалом в окрузі нараховується 174 виборчі дільниці. Протягом дня через відсутність кворуму комісія працювала з декількома перервами по 15-60 хвилин кожна.

 ОВК № 206 почала опрацьовувати протоколи після опівночі, до ранку встигли перевірити до десятка виборчих дільниць, а потім робота зупинилась. На місцях знаходились то один, то троє членів комісії, вони скаржилися на втому і нестачу кисню в приміщенні. 

Члени ДВК з районів (ОВК № 206 включає  Ріпкинський та Чернігівський райони) теж нарікали на черги, відсутність води і повітря. Відновилась робота о 12 дня, перерву пояснили втомою членів комісії. Паузи тривали до вечора. Наприклад, 15 хвилин ОВК вирішувала, що має робити з протоколами без печатки. Станом на 20:00 комісія перевірила документи з 70 дільниць зі 174. Десять мали помилки, зокрема неправильні арифметичні дії, тож членів дільниць відправили перераховувати голоси та переробляти протоколи. Згідно з графіком, ОВК планує працювати цілодобово. Відповідно до ч. 1 ст. 94 Закону України "Про вибори народних депутатів України" з моменту закінчення голосування окружна виборча комісія розпочинає засідання, яке продовжується безперервно до встановлення підсумків голосування у загальнодержавному окрузі в межах одномандатного округу та в одномандатному окрузі. На цей час члени окружної виборчої комісії не можуть залучатися до виконання інших функцій, крім участі в засіданні виборчої комісії.