Культура

Громадськість та контроль умов утримання в українських тюрмах і СІЗО

22.07.2019 11:57 - SVOBODA.FM

Освітній фест прав людини вже втретє збиратиме гостей в Домі у Количівці, та цього року вперше зануриться в центр Чернігова.

Ми запрошуємо жителів міста на відкриті заходи Фесту, що проходитимуть на різних локаціях 18-го, 25-го та 28-го липня.

 Тож продовжуємо занурення до непростих правозахисних тем. 

Що? Обговорення на тему участі громадськості в моніторингових візитах до пенітенціарних установ

Де? Академія Державної пенітенціарної служби (вул. Гонча, 34)

Коли? 25 липня, 11:00-13:00

Aleksandr Fedoruk поділиться інформацією та подискутує з учасниками Фесту щодо участі громадськості в моніторингових візитах до пенітенціарних установ.

Олександр Федорук - керівник пенітенціарного напрямку громадської організації «Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів» (Асоціація УМДПЛ), діючий монітор Національного превентивного механізму, член громадської Ініціативи «Zero torture», член робочої групи по реформі пенітенціарної системи при Комітеті Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

Свою трудову діяльність присвятив роботі у пенітенціарній сфері. У період з 1996 по 2011 роки працював у Головному управлінні виконання покарань МВС України, пізніше – у Державному департаменті України з питань виконання покарань, а ще згодом - Державній пенітенціарній службі України. Займав посади від оперуповноваженого до начальника управління з керівництва слідчими ізоляторами.

Після закінчення служби продовжив свою трудову діяльність у Секретаріаті Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, зокрема, у відділі моніторингу пенітенціарних установ Департаменту з питань реалізації національного превентивного механізму (НПМ).

Захід проводиться у партнерстві з Академією Державної пенітенціарної служби. Контактна особа: Юлія Красільникова, +38 096 596 57 86, krasilnikova.jul@gmail.com

Участь у заході лише за попередньої реєстрації. Реєстрація відкрита до 10:00 23.07

Зареєструватись: https://forms.gle/BCKrxwmxwKK7TFXN6