суди

Про сліпе правосуддя і кримінальних рейдерів у Чернігові

22.07.2019 11:46 - SVOBODA.FM

Видання SVOBODA.FM мало необережність надрукувати 10 липня матеріал «Справедливе рішення апеляції прискорить повернення майна законним власникам».

Але без коментаря відповідача - власника підприємства «Жаквін» Володимира Казакова. Редакція на правах рівного доступу надає право відповіді його стороні у судовій суперечці.

Нагадаємо, що 10 липня Апеляційний суд Чернігівської області виніс начебто «справедливе» рішення на користь приватного підприємства "Жаквін" - власника нерухомого майна на території "оптових баз" за адресою вул. Мазепи, 54., що і йшлося у вказаному матеріалі і трансляції.

Однак справа, виявилася не такою простою і далеко неоднозначною, як могло виглядати.

Слово представнику власника підприємства «Жаквін» Володимира Казакова:

Про сліпе правосуддя і кримінальних рейдерів у Чернігові

Нас здивувало, як чоловіки, що були засуджені за шахрайство і винні нанесенні матеріальних збитків, а також , які перебувають під слідством у торгівлі зброєю, раптом стали борцями за справедливість і «невинними вівцями», яких захищають суди.

Вони, «підприємці», на фото в компанії адвоката Людмили Антоненко після рішення Апеляційного суду Чернігівської області говорять про «справедливість». Але, як каже українська мудрість : «Брехнею світ пройдеш, а назад не вернешся».

Усі аферисти у цій справі, хто займався підробкою і вчиняв посадовий злочин, намагався заволодіти майном у шахрайський спосіб, а також сприяв нанесенню державі збитків - одержать по заслузі. Але про все по порядку.

Зимовий Миколай благословив, а весняний закінчив

Приватне підприємство "Жаквін" - власник нерухомого майна на території "оптових баз" за адресою вул. Мазепи, 54 – було зареєстроване на день Святого Миколая, 19 грудня 2001 року. Чернігівці бачили, як воно розбудовувалося. Знали, що там можна було купити товари дешевше. Покупців вистачало.

Підприємство «Жаквін» закінчило формувати статутний капітал 30 вересня 2006 року.

Підприємство було успішним.

Як часто буває , хтось працював більше, хтось менше. На цьому ґрунті, коли власником був Казаков В.М. пішли претензії і суди з боку одного із засновників підприємства Шматок К.С., жіночки дуже-дуже поважного віку.

До речі, станом на квітень 2011 року була власником ПП «Жаквін». 26 квітня вона ухвалила рішення про ліквідацію підприємства та внесла цю інформацію до Єдиного реєстру 14 червня 2011 року.

У цей час на підприємство накочувалися навали рейдерів, воно звучало в засобах масової інформації.

Шматок К.С. створила ліквідаційну комісію у складі Барбарова О.Ю., Тунік-Фриз О.В., Войнілович І.В.

Після судів, 20 лютого 2012 року змінений склад засновників ПП «Жаквін» з Шматок К.С. на Казакова В.М. Отже, саме з цього часу він знову був засновником, про що містився запис в Єдиному реєстрі.

А 29 лютого 2012 власник (Казаков) вирішив продати нерухоме майно в процедурі проведення ліквідації підприємства.

Незабаром, а саме 15 травня 2012 року підприємство ПП «Жаквін» було остаточно ліквідоване. Рівно за тиждень до весняного Святого Миколая. Це зробив державний реєстратор і вніс запис про припинення юридичної особи. Крапка.

Де реанімувати покійника? Тільки у Борзні!

Перша спроба реанімувати покійника відбулася у травні 2017 року. Тут на публічну роль виходить ні сіло , ні впало, Олександр Шевель. Про нього далі буде. Він захотів «допомогти» відновити Катерині Шматок підприємство «Жаквін».

Державний реєстратор Чернігівської міської ради уважно вивчив документи Шевеля і Шматок та дав письмову відповідь, що обоє не мають повноважень це робити, бо це суперечить Конституції і діючому законодавству . І такі дії можна провадити тільки на підставі судових рішень, які набули законної сили, або надійшли від суду чи виконавчої служби.

Але для справжніх фантастів є взірець: Баришівський суд на Київщині. Він надихає всіх мрійників-аферистів своїми фантастичними рішеннями: забороняє літакам SkyUp літати, а від Цукерберга вимагає «тщательней» керувати Фейсбуком! Ха-ха-ха!

На Чернігівщині знайшовся державний реєстратор, який також може все. Навіть те, що заборонено законом!

У Борзні держреєстратор Оксана Манзюк 25 вересня 2017 року зробила штучне дихання спочилому в бозі кілька років тому підприємству «Жаквін» і … реанімувала його.

Навіть не перевірила чи мала колишня власниця Шматок сама скасовувати своє ж рішення, коли фактичним керівником підприємства був Казаков. Та ще й видавати не завірені копії довіреностей Олександру Шевелю та Пуховій Світлані!

Прояснюємо ще раз: Шматок - ні засновник , ні власник «Жаквін» дає незавірену довіреність (копію, а не оригінал) Шевелю. Той 23 вересня 2017 подає заяву, а держреєстратор Оксана Манзюк реанімує, тобто «виправляє помилки» (ха-ха-ха) - підприємство переписує під диктовку нових «власників». Тобто змінює засновників юридичної особи. Головними «акціонерами» стають Шевель і Дрозд (про нього також пізніше).

Ох і поставить суд велику крапку держреєстратору Оксані Манзюк з Борзни за такі дії і «знання законів»!

Держреєстр від… Манзюк + кримінал

У світі є Євангеліє від Матвія, від Івана, від Луки… А тепер з’явиться таке поняття, як реєстр від… Манзюк.

Адже варто тільки поглянути кого і коли вона повписувала в мертвий «Жаквін», який необачно реанімувала. Тільки не подумайте, що «співвласниками» нерухомого майна на території "оптових баз" стали люди, які професійно займаються торгівлею. Це зараз немодно.

Зараз у нас на перший план виходить люди з кримінальним минулим за шахрайство та ті, що знаходяться під слідством за торгівлю зброєю.

Згаданий Олександр Андрійович Шевель, за те що знайшов потрібного держреєстратора одержав найбільшу частку мертвого підприємства, яке дружна гоп-компанія хоче оживити.

До речі, Шевель фігурує в справі про незаконне поводження зі зброєю – продав (збув) автомат АКМСУ за 1800 доларів США . Він визнаний винним і покараний 4 роками позбавлення волі з випробувальним терміном 3 роки. Скоро у справі буде поставлено крапку. Експертиза Шевелю не допомогла.

Гугл-помічник також показує, що Шевель до 1 січня цього року очолював Чернігівську міську громадську організацію інвалідів "Центр соціального добробуту "Доброчин-Інваль" (Центр "Доброчин-Інваль").

Саме в Центр "Доброчин-Інваль" фігурує серед керівництва організації і другий «акціонер» реанімованого мертвого підприємства «Жаквін» (він також на фото біля суду) Дрозд Роман Анатолійович .

У Дрозда також «солідний» послужний список у сфері «торгівлі», тобто за шахрайство : Легалізація (відмивання) доходів, отриманих злочинним шляхом – частина 4 статті 190 Кримінального Кодексу України. Вирок винесений 4 листопада 2013 року Новозаводським районним судом міста Чернігова – 5 років з конфіскацією.

А також у Дрозда іще і цивільна справа – про відшкодування шкоди завданої внаслідок вчинення злочину.

Отакі «акціонери» намагаються реанімувати закрите 7 років тому підприємство "Жаквін" на території "оптових баз".

Справедливість буде відновлена

Врешті-решт суди оцінять належно «старання» всіх учасників справи на всіх рівнях судової гілки влади. Просто, на жаль, не всі судді і державні реєстратори одразу бачать, що відбувається насправді.

А для розставлення крапок і роздачі всім , хто чого заслуговує, потрібно більше часу, ніж хотілося б.

Іще одне. Шановні журналісти, перед тим, як братися за складні судові справи, дізнайтеся хоча б послужні списки «героїв», які звертаються до вас за допомогою.

Представник Казакова В.М., власника «Жаквін»