Політика і нардепи

Кандидат по 205 округу пообіцяв пройти поліграф, але передумав

12.07.2019 09:33 - Марія МАЛЬВА

Кандидат у народні депутати по 205 виборчому окрузі Олега Семінський не став проходити перевірку на поліграфі.

11 липня на запрошення «Об’єднання добровольців» Чернігова з Києва приїхав сертифікований поліграфолог.

«Якщо кандидат у депутати підійде, то виходячи з його заяв, які він раніше давав, він готовий пройти поліграфологічну перевірку на те, що він не причетний до корупційних діянь, кримінальних злочинів, не вживає наркотичних засобів. Тобто стандартний кадровий скрінінг», - каже Дмитро Попов, член Всеукраїнської асоціації поліграфологів.

Раніше під час зустрічі з представниками «Об’єднання добровольців» Чернігова Олег Семінський сказав, що публічно готовий пройти поліграф.

«Поліграф так поліграф, стадіон та стадіон. Я не відмовляюсь від поліграфу. Я готовий на нього. Але моє прохання: поліграф проходять усі без виключення кандидати у народні депутати», - сказав Семінський журналістам, які зібрались 11 липня біля його виборчого штабу.

Серед питань, які хотіли задати кандидату представники «Об’єднання добровольців» і перевірити на поліграфі – як була побудована будівля «Toyota-центру», чи не було при цьому корупції, яка у нього програма, чи не переховувався.

«Ви думаєте, ми тільки до Семінського? Ми до кожного кандидата підемо із такою вимогою. Щоб громада та суспільство бачили, кого вони обирають. Досить з нас робити дурнів», - заявив Вадим Йовенко, член Правління Всеукраїнського «Об’єднання добровольців».

Як це було – у сюжеті телеканалу «Дитинець».