круглий стіл

Планку спілкування у громадах задає Президент, - жартують експерти про політичні скандали в ОТГ

11.07.2019 17:36 - SVOBODA.FM

Розмальовані бігборди, незареєстровані ЗМІ, "свій" проти президентської партії на окрузі 205, а у битві кандидатів Євлахова і Рибакова на півночі області може виграти третій... При цьому найпотужніше зійшлися на окрузі 210 рекордсмени по фінансових витратах.

Олександру Кодолі створили “стіну слави”, а в Любечі діючий голова ОТГ і нардеп зійшлися так, що вийшов політизований інцидент. І на цьому інциденті дехто побудував цілу компанію...

Про скандали під час виборчої кампанії говорили під час круглого столу в експертному клубі "Чиста політика".

Але найбільше говорили все-таки про Любецький інцидент:

- Я більше на стороні депутата, бо на місці голови ОТГ потрібно прораховувати наслідки своїх амбіцій, - зазначив політичний експерт Юрій Паперний. - Як показує практика, усі ці конфлікти не знайшли продовження після виборів. Роль ЗМІ в цій кампанії є незрозумілою. Багато політичної реклами, але на телебаченні політичної джинси набагато стало менше.

Віктор Вініченко, політичний консультант:

"Технологічними інструментами потрібно вміти користуватися. Це і судові інструменти - подача в суди кандидатами і його представниками, і іміджеві інструменти. Я бачив портрет кандидата, якого катають на евакуаторі. Виглядає так, що кандидата евакуюють з округу. Багато конфліктів. Бабічева-Власенко, Семінський-Куліч… В Любечі вже зібрали 50 відсотків підписів за відкликання голови ОТГ. Там і питання зі службовими автомобілями, і з котлом. Виглядає так, ніби народного депутата підставили. Технологія повинна бути ЗА, а не проти, якщо кандидат хоче вигравати".

Олександр Рись, Клуб молодого політолога:

"Дуже багато чорнухи на Валерія Куліча. Виглядає як бажання збити фаворита кампанії. У Любечі конфлікт має вагомі причини, а реакція на нього народного депутата Микитася є зрозумілою і логічною".

Присутні на круглому столі представники Любецької громади, не виправдовуючи поведінку депутата Микитася, зауважили, що він говорив "зрозумілою для керівника ОТГ мовою". Навіть поскаржилися, що вже "півтора роки живуть у скандалі", що довелося пережити "залякування з перегризанням горла", а керівник громади замість ефективного господарювання купує "дорогі крісла" і збір підписів проти нього триває.

Олександр Рись пожартував, що президент Зеленський допомагає Микитасю, роблячи подібну форму спілкування прийнятною і порівняв інцидент у Любечі з інцидентом у Борисполі.

Також присутні на круглому столі політичні експерти навели статистичні дані про те, що за останніми соціологічними дослідженнями у порівнянні з президентською кампанією набагато більше людей вже визначилися: