Місто

Що зроблять на «Золотому березі», аби вберегти містян від біди

24.06.2019 20:55 - Марія МАЛЬВА

Від початку пляжного сезону чи не щодня є тривожні новини. На жаль, жертвами води стають і діти.

Про те, як підвищити безпеку відпочиваючих на міському пляжі, говорили сьогодні на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій у муніципалітеті.

Відтак, КП «Паркування та ринок» доручено змонтувати на пляжі кілька гучномовців. Через них нагадуватимуть про правила перебування на пляжі і у воді. Це також допоможе у випадках, коли потрібно терміново викликати рятувальників у якусь конкретну частину пляжу.

Рятувальникам заборонять відволікатись на інші завдання у час роботи пляжу. Крім того виділять додаткові кошти на пальне.

Поліції рекомендовано звертати увагу на осіб, які споживають алкоголь на пляжі. Адже часто причиною загибелі людей на воді є саме вживання спиртних напоїв.

Нагадаємо, пляж офіційно працює з 10 ранку до 19 вечора. У цей час тут чергують четверо рятувальників: 2 на березі, 2 на човні.

З початку року на водоймах в області потонули вже 45 людей, у Чернігові – 12, з них у Десні 5. Найчастіше причина трагічних випадків – купання у необстежених місцях, або коли батьки лишають дітей біля води без догляду, а також нехтування елементарними правилами безпеки.