Нелегальні наркотики

Закрили конопляне «кафе» у Корюківці

13.06.2019 11:03 - SVOBODA.FM

Завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом надання приміщення для незаконного вживання наркотичних засобів.

Коротше кажучи – закрито конопляний наркопритон у квартирі.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернігівської області.

У ході досудового розслідування встановлено, що житель міста Корюківки незаконно надавав знайомим та друзям приміщення квартири, в якій проживав, для вживання особливо небезпечного наркотичного засобу – каннабісу.

Під час проведення санкціонованого обшуку в приміщенні квартири виявлено та вилучено паперові згортки, а також пакет з подрібненою рослиною, яка згідно висновку судової експертизи є наркотичним засобом – каннабісом.

Також вилучено фрагменти пластикових пляшок, фольги, тканини, металевий наперсток. Відповідно до висновку судової експертизи на вказаних речах є нашарування особливо небезпечного наркотичного засобу – екстракту каннабісу.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 06.05.2000 № 770, якою затверджено «Перелік наркотичних засобів, психотропних речовин їх аналогів і прекурсорів», каннабіс та екстракт каннабісу віднесено до особливо небезпечних наркотичних засобів, обіг яких заборонено.

Дії чоловіка кваліфіковано за ч. 1 ст. 317, ч. 2 ст. 317, ч. 2 ст. 309 КК України, як умисне надання приміщення для незаконного вживання наркотичних засобів, умисне повторне надання приміщення для незаконного вживання наркотичних засобів з корисливих мотивів та умисне незаконне придбання, зберігання наркотичних засобів без мети збуту, вчинене особою, яка раніше вчинила злочин, передбачений статтею 317 КК України.