Дороги...

Прокурор вимагає гарантію на асфальт

12.06.2019 17:36 - SVOBODA.FM

Одна з сільрад Ніжинського району та суб’єкт господарювання 28 серпня 2018 р. уклали договір на капітальний ремонт проїзної частини автодороги комунальної власності вартістю майже 900 тисяч грн.

Водночас в угоді не передбачено гарантійного строку виконаних за бюджетні кошти ремонтних робіт.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернігівської області.

За таких обставин прокурор звернувся до суду з позовом про внесення змін до договору будівельного підряду в частині включення положення про гарантійний термін виконаних робіт.

Обґрунтовуючи позовні вимоги прокурор зазначив, що проведення ремонтних робіт без встановлення гарантійного терміну не створює у підрядника зацікавленості в їх належній якості та тривалій експлуатації дорожнього покриття, що може призвести до його швидкого руйнування та зумовленої цим систематичної потреби у виділенні додаткових бюджетних асигнувань, спрямованих на відновлення належного стану автомобільних доріг, що, безумовно, не сприяє забезпеченню потреби у створенні якісної та безпечної транспортної інфраструктури.

Усвідомлюючи вмотивованість позову, у ході розгляду справи між органом  самоврядування та суб’єктом господарювання укладено додаткову угоду про встановлення 10-річного гарантійного строку на ремонт проїзної частини дороги.

За таких обставин, Господарським судом Чернігівської області винесено ухвалу про закриття провадження у справі за відсутності предмету спору.