житло / Імідж*

Особливості оренди кімнат з підселенням в Тернополі

22.05.2019 08:11 -

Зняти комфортну кімнату за адекватної вартості, як і знайти надійного власника нерухомості без посередника, досить складно. Але платити ріелтору за роботу, яку можна зробити самостійно хочуть небагато українців. Тому потрібно запастися терпінням та часом, необхідним для вивчення величезної кількості оголошень в друкованій пресі або в інтернеті, щоб знайти оптимальний варіант для тимчасового проживання в Тернополі.

Відштовхуємося від бюджету, що виділяється на оренду

Сьогодні багато громадян України, що вимушені шукати житло в оренду, в першу чергу відштовхуються від величини орендної плати. Однак далеко не всі квартиронаймачі здатні раціонально розподілити виділені на знімання нерухомості фінанси. Це пов'язано з тим, що вони не враховують те, що більшість орендодавців беруть оплату відразу за два місяці або вимагають заставу як гарантію сумлінності орендаря. Простіше кажучи, в разі нанесення шкоди майну, наявному у квартирі, вона буде відшкодована коштом застави.

Приділяємо увагу локації розміщення житла

Крім грошей, що виділяються на знімання житлового приміщення важливо враховувати особливості району розміщення будинку. Вибирайте варіанти в безпосередній близькості до постійного місця роботи або інших об'єктів що відвідуються щоденно. Завдяки цьому ви зможете економити на громадському транспорті. Крім цього, підшукуючи тимчасове житло, визначитеся з необхідною інфраструктурою. З цією метою продумайте, що вам потрібно в першу чергу:

близькість супермаркетів, магазинів або інших торгових об'єктів; наявність станції метрополітену або зупинок громадського транспорту; піша доступність парків або природних водойм; наявність дитячих садів, шкіл або інших загальноосвітніх установ.

Приступаємо до активних пошуків

Якщо ви обмежені часом, але маєте достатньо коштів, то можна уникнути етапу вивчення, сотень оголошень переклавши всі обов'язки на співробітників агентства нерухомості. Спеціаліст у сфері нерухомості Тернополя швидко підбере кілька варіантів що задовольняють ваші вимоги. Посередники зацікавлені в отриманні прибутку, тому намагаються сумлінно виконувати свою роботу.

Однак більшість громадян України що займаються пошуком кімнати в Тернополі, націлені на економію грошей. Тому оплата послуг професіоналів не входить в їх плани. Якщо вас цікавить оренда кімнат для підселення Тернопіль, то загляньте на популярний сайт dom. ria. На сайті зібрана значна база нерухомості, в якій містяться перевірені оголошення. Інспектори сайту особисто перевіряють такі пропозиції, що є гарантією прямого співробітництва з власником нерухомості. Все це дозволило стати DOM.RIA №1 серед сайтів у сфері нерухомості.

Особисто оглядаємо житло

Відібравши варіанти що підходять можна приступати до наступного відповідального кроку – огляду житлових приміщень. Якщо до цього питання підійти зневажливо, то очікувати комфортного проживання у квартирі не варто.

Оглядаючи кімнату для оренди в Тернополі, особливо пильно поставтеся до оцінки наступних моментів:

Яке враження складається при первинному огляді житлового приміщення. Якщо залишаються неприємні почуття, то сміливо шукайте інший варіант. Реальний стан квартири. Якщо житло після ремонту та обставлено меблями, то життя в такому місці буде приємним. Емоції, що виникають при спілкуванні з власником нерухомості. З огляду на те, що вам щодня доведеться стикатися з незнайомою людиною спілкування з нею має бути позитивним та легким. Нюанси оплати послуг комунального характеру. Зазвичай оформляти та оплачувати платіжки повинен власник житлоплощі. Хоча в деяких ситуаціях оплата ділиться навпіл. Не забувайте торгуватися, тому що ви, як і орендодавець – звичайні люди та тому завжди можна домовитися про розмір орендної плати. Просто чесно скажіть наймодавцю, на яку суму ви розраховуєте, та можливо він піде вам на зустріч.

Обов'язково обговоріть суму та валюту оплати. З огляду на те, що кімната орендується в Тернополі, деякі власники житла здають її за долари. Хоча за законом взаєморозрахунки повинні здійснюватися в національній валюті.

Складаємо договір оренди

Попри те що ви будете орендувати кімнату, а не квартиру цілком, не варто нехтувати складанням договору оренди. При цьому важливо щоб документ містив наступну інформацію:

Основний предмет договору, що послужив причиною письмового підтвердження взаємовідносин орендаря та наймодавця. Основні права та обов'язки сторін, що беруть участь в угоді. Особливості внесення щомісячних платежів та розмір плати за оренду. Терміни, протягом яких діє угода. Нюанси дострокового припинення співпраці. Перевірена інформація, взята з цивільних паспортів власника житла та квартиронаймача.

Сьогодні після внесення змін в українське законодавство договір оренди житла необов'язково оформляти нотаріально. Досить просто скласти відповідний документ та поставити в ньому підписи.