Державні підприємства

«Укрпошта» запевняє, що виростила доходи на 20,8%

16.05.2019 16:00 - SVOBODA.FM

Середньорічний темп зростання чистого доходу Укрпошти протягом 2016-2018 рр. склав 20,8%.

У І кварталі 2019 року він становить майже 1,9 млрд грн, що на 22,1% більше, ніж у І кварталі 2018 року.

Загальні доходи за цей період склали 2,2 млрд грн, що на 40,8% більше аналогічного показника минулого року.

Зокрема, за цей період зростання доходів з платежів відбулось на 39,4%, письмової кореспонденції – на 36%,  посилок – на 27,8%, передплати періодичних видань – на 23,2%, інших поштових послуг – на 13,3%.

Повідомляє про це прес-служба АТ "Укрпошта".

«Компанія має стабільні показники збільшення доходів з основних напрямів діяльності. За попередній рік завдяки спільному з урядом та Президентом рішенням ми не тільки зберегли унікальну мережу з 11000 відділень, але й побудували найбільшу в країні мережу в 4000 комп’ютеризованих відділень та запустили сучасний формат обслуговування маленьких сіл України. Одночасно ми продовжили збільшення заробітних плат виробничого персоналу, а це майже 90% працівників Укрпошти. У 2019 ми вперше вийшли на рівень собівартості з доставки періодичних друкованих видань та отримали компенсацію за тариф на доставку пенсій, що дало можливість компанії вийти на сталий шлях розвитку», – зазначив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

Як повідомлялося, Укрпошта за результатами І кварталу цього року отримала 221,4 млн грн чистого прибутку.

Підприємство цього року зосередиться на збільшенні доходів від міжнародної доставки, розвиватиме онлайн-послуги та безготівкові операції, торгівлю, оренду майна, продовжить покращення якості обслуговування клієнтів. Компанія вже завершила проект комп’ютеризації сільських поштових відділень – 4031 відділення автоматизовано (40%). Порівняно з конкурентами та банками – це найбільша мережа комп’ютеризованих відділень.

Крім того, підприємство розширює канали доставки та логістичні маршрути - відтепер пошту відправлятимуть ще й з Києва (Жуляни), Львова та Одеси. Для підвищення якості доставки Укрпошта збільшила кількість точок вильоту для експорту в партнерстві з польським LOT та турецькими Turkish Airlines.