Земля

Бути чи не бути земельному аукціону в Чернігові

23.04.2019 18:46 - Марія МАЛЬВА

Це питання вирішуватиметься завтра, 24 квітня, на сесії міськради. Депутати розглядатимуть питання щодо внесення змін і доповнень до Порядку продажу земельних ділянок комунальної власності на конкурентних засадах (земельних торгах) у місті Чернігові.

 Відповідно до цього рішення земельні ділянки пропонується здавати в оренду через механізм аукціонів. Тобто у місті забезпечуватиметься конкурентний підхід до передачі в оренду вільних від забудови земельних ділянок комунальної власності.

- Право оренди на земельну ділянку, вільну від забудови, буде продаватись на конкурсних умовах – тобто на аукціоні. Всі вільні ділянки, незалежно від того, куди звернувся інвестор – чи в управління земельних ресурсів, чи в КП «Чернігівбудінвест», виносяться на аукціон. Той, хто запропонував більшу ціну, отримує право на укладання договору оренди і вже відповідно до призначення земельної ділянки здійснює там свою діяльність, - прокоментував заступник міського голови Олександр Ломако.

Відповідний Порядок був прийнятий ще у 2016 році на виконання доручення чернігівського міського голови. Для того, щоб він працював ефективніше, новим проектом рішення міської ради пропонується зобов’язати застосовувати процедуру аукціону для всіх вільних земельних ділянок. Якщо ж не виявиться бажаючих змагатися за право оренди, тоді така ділянка передаватиметься комунальному підприємству, яке шукає інвестора.