Вибори «на носі»!

Як зберуться партійці в школі чи держконторі – сигналізуйте до поліції

26.03.2019 16:29 - SVOBODA.FM

Поліція у Чернігівській області перевіряє кожну інформацію про використання приміщень державної та комунальної форм власності в агітаційних цілях. Про таке складають відповідні адмінпротоколи.

Так, 24 березня до Прилуцького відділу поліції надійшло анонімне повідомлення, що в одному з навчальних закладів міста зібралися люди похилого віку…

В актовій залі поліцейські виявили близько ста осіб. Там вони заповнювали анкети, надані однією з політичних партій. Хоча законодавство прямо забороняє використовувати приміщення державної та комунальної форм власності для проведення заходів передвиборної агітації.

Тому на директора було складено адміністративний протокол за статтею 212-10 КУпАП (порушення обмежень щодо ведення передвиборної агітації). Законодавство передбачає за таке правопорушення штраф.

* * *

Станом на 26 березня 2019 року до поліції Чернігівщини надійшло 152 повідомлення про ймовірні порушення виборчого законодавства.

Переважна більшість з них стосується масових зборів громадян в приміщеннях, що належать органам державної влади та органам місцевого самоврядування (будинки культури, сільради, бібліотеки тощо).

Якщо Ви володієте будь-якою інформацією про порушення виборчого законодавства чи Вас намагаються підкупити (або Ви вже отримали неправомірну вигоду), повідомляйте про ці факти за номером «102». У такому разі виборець має змогу уникнути передбаченого законом покарання.

За матер. Сектору комунікації поліції Чернігівської обл.