наші подкасти / "Вечеря на Свободі"

З Сергієм Соломахою про вибори, попередні кампанії, загибель Чорновола і історію РУХу

26.03.2019 08:47 - SVOBODA.FM

Гість програми «Вечеря на Свободі» – Сергій Соломаха. Фігура для Чернігова історична. Інженер-конструктор із системотехнічним мисленням, у 1989-му році стояв біля витоків радіозаводзської і крайової організацій Народного Руху України за перебудову.

Депутат Чернігівської міськради першого демократичного скликання 1990-1994 року, активний учасник політичного життя країни і Революції гідності, з 2002-го року бере участь у роботі окружних виборчих комісій.

Говоримо у студії про нашу історію. Національно-визвольний рух у Чернігові хотів демократизувати існуючу систему в рамках СССР чи був антирадянським?

Чому на перших президентських виборах не виграв В'ячеслав Чорновіл? Чому розколовся Народний Рух і 20 років тому загинув його лідер? Які шанси мала б країна, аби цього не трапилося? Чому ми про це так мало знаємо і ще менше говоримо? Політична безграмотність молоді як похідна від незнання власної історії.

Трішки про історію комерціалізації політики і ідеологічних партій на прикладі місцевих виборів у Чернігові.

Вибори і війна. Чи має Україна шанс і які небезпеки несе в собі президентська кампанія? Зокрема, якими можуть бути порушення, методи фальсифікації і маніпуляцій.

Слухати запис програми:

Як слухати прямий ефір?

Велика кнопка сайту у правій колонці або:

Плеєр прямої трансляції на сайті Svoboda.FM чи популярний додаток TuneIn – встановлюйте на смартфон і слухайте будь-де! Або встановлюйте додаток Android чи iOSна свій смарт.

Слухати радіо Свобода.ФМ на сервісах:

TuneIn, Radio.Garden, OnlineRadioBox, Radio.i.ua, BestRadio.FM, URADIO.COM.UA, RadioVolna, Guzei.com, РадіоДобірка

Всі подкасти програм – за цими посиланнями: сервіс TuneIn, сервіс MixCloud та сервіс Podster.

Ми в телеграмі: t.me/svobodafm

Отримуйте останні подкасти у месенджері: m.me/svoboda.fm

Або приєднуйтеся до нашого VIBER-чату і пропонуйте теми програм, ставайте їхніми авторами, ставте запитання гостям студії: