Будівництво

У довгобуді вже нема потреби. А от вигідно продати можна

22.03.2019 14:40 - Марія МАЛЬВА

Недобудоване приміщення тяглової підстанції, розташоване по вул. Доценка, 22 (біля школи №12 і житлового будинку №24), продадуть з аукціону. Це вирішили на вчорашній сесії міськради.

Споруда є власністю громади. Наразі в будівлі потреби нема.

Тяглова підстанція будувалася на початку 1990-х для Чернігівського тролейбусного управління, але у 1993 році роботи припинили при 70% готовності. Пріоритети змінилися. Будівля стала непотрібною.

Споруда цегляна, двоповерхова. Площа - 288,5 кв.м. Земельна ділянка при цьому об’єкті - 0,1398 га.

Згідно з будівельними нормами, для зведення житлового будинку такої площі ділянки недостатньо. Відповідно до рішення міської ради, об’єкт продаватиметься із зобов’язанням до покупця «використовувати його як об’єкт соціального призначення та ввести в експлуатацію не пізніше ніж через 2 роки з моменту набуття права власності».

Обмеження у часі пов’язані з близькістю довгобуду до школи і побоюваннями, що тривале будівництво приваблюватиме дітей, що є для них небезпечно.

Стартова ціна цього об’єкта на аукціоні буде не балансова вартість, а експертна оціночна (якщо вона буде більшою). На сьогодні балансова вартість споруди - 103,1 тис. грн.