Вирок

Цинічному хулігану й хабарнику з Одещини дали 4 роки в Чернігові

20.02.2019 17:58 - SVOBODA.FM

За вчинення хуліганських дій та закінчений замах на надання неправомірної вигоди працівнику поліції, жителя Одещини в Чернігові засуджено до 4 років позбавлення волі.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернігівської області.

Прокуратура підтримала обвинувачення у кримінальному провадженні за фактом грубого порушення громадського порядку (ч. 1 ст. 296 КК України) та закінченого замаху на надання хабара (ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 369 КК).

Обвинувачений винятково цинічно та особливо зухвало п’яним вчиняв «всяке» поблизу нічного клубу «Dimond».

Далі, діставши з кишені стартовий пістолет марки «Stalker 917-S», здійснив чотири постріли в бік жінки, яка зробила зауваження з приводу його антигромадської поведінки.

Слідчий відділ поліції здійснював досудове розслідування, однак його було зупинено у зв’язку з розшуком підозрюваного.

Зловмисник, будучи обізнаним про факт перебування у розшуку, бажаючи уникнути кримінальної відповідальності та усунути обмеження щодо перетину державного кордону України, вирішив надати неправомірну вигоду службовим особам СВ Чернігівського відділу поліції ГУНП в Чернігівській області. Він прагнув прийняття ними рішень про закриття кримінального провадження або вчинення дій щодо припинення його розшуку.

Так, знаходячись у службовому кабінеті слідчого відділу, обвинувачений запропонував службовій особі неправомірну вигоду у розмірі 10 тисяч грн, від отримання якої службова особа СВ Чернігівського відділу поліції ГУНП відмовилася.

Відтак, вироком суду чоловіка визнано винуватим у вчиненні інкримінованих злочинів та призначено покарання у виді 4 років позбавлення волі.