Охорона здоров'я

Чернігів не шкодує грошей на медицину

20.02.2019 10:02 - Марія МАЛЬВА

Видатки на охорону здоров'я складаються із субвенції державного бюджету, а також власних коштів, якими місцева влада дофінансовує те, на що не вистачає державних грошей.

Гроші йдуть на зарплати медичному персоналу, комунальні послуги для лікувальних закладів, видатки на їх утримання (без капітальних видатків).

За даними фінансового управління міської ради, минулого року видатки на медицину в Чернігові склали 436 мільйони гривень. Це більше, ніж, приміром, у схожих за потенціалом із нашим містом Сумах, Житомирі, Чернівцях та Ужгороді.

При цьому Чернігів направив на галузь 132 мільйони, що також більше, аніж у перерахованих містах, у Миколаєві та в Одесі.

У 2019 році ця тенденція збережеться: Чернігів планує направити на дофінансування медицини 113 мільйони із потрібних на галузь 516 мільйонів.

Якщо порівняти розмір видатків міст на охорону здоров’я у перерахунку на 1 мешканця, то Чернігів знову ж таки один із лідерів. У 2018 році цей показник складав 452,6 грн, у 2019 на рівні 570 грн.

- За наявною у нас інформацією, місто Чернігів практично є лідером серед міст, співставних за потенціалом, щодо витрачання власних коштів на медичну галузь. Приміром, якщо порівняти із Житомиром, то Чернігів направляє більш як удвічі більше, - прокоментував наведені дані міський голова Владислав Атрошенко.