Свято

Патрульна поліція Чернігівщини відзначила третю річницю створення

19.02.2019 16:49 - Марія МАЛЬВА

Вітали винуватців свята чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Наталія Романова, заступник голови обласної ради Арсен Дідур.

 У перші тижні служби у патрульній поліції міста було 211 працівників, з них 39 жінок. А вже сьогодні чисельність патрульних нової поліції складає понад 300 співробітників, з них 65 жінок. Із загального складу 38 учасників АТО/ООС.

У середньому, в Чернігові щодоби патрульні поліцейські опрацьовують 190 повідомлень та викликів від дрібних правопорушень до тяжких кримінальних злочинів. За 3 роки патрульними поліцейськими: опрацьовано майже 200 тисяч викликів; знайдено понад 200 осіб, які перебували в розшуку; повернуто додому 31 особу, яка вважалась зниклою безвісти. 

На всі виклики, що надходять на лінію «102», першими приїжджають саме патрульні, і саме вони оцінюють обстановку.

Вітаючи патрульних поліцейських, чернігівський міський голова Владислав Атрошенко побажав їм успіхів на службі. Результатом же стане дотримання правопорядку у Чернігові.

- Перші кроки, які вже зроблені, свідчать про те, що реформа дійсно була правильною та необхідною. Бажаю вашій службі та всім працівникам подальшого розвитку, здоров’я, підвищення звань по службі та достойних заробітних плат, - сказав міський голова.

Очільник міста закликав до тіснішої співпраці патрульних з міським відділом поліції та Муніципальною вартою. Таким чином ефективніше протидіяти злочинності, порушенню громадського порядку, пошкодженню майна територіальної громади. Також він висловив прохання систематичніше відпрацьовувати історичні місця Чернігова.

Владислав Атрошенко вручив й почесні відзнаки.

Також присутні хвилиною мовчання вшанувати загиблих чернігівських бійців. Адже у ці дні згадують драматичні події січня - лютого 2015 року, коли наші земляки із 13-го окремого мотопіхотного батальйону були одними з перших, хто вступив у бій з терористами. У боях за міста Вуглегірськ та Дебальцеве загинуло 20 військовослужбовців із Чернігівщини.