Комунальні підприємства

Не збив бурульку – штраф, а потім до суду

23.01.2019 15:07 - Марія МАЛЬВА

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко неодноразово наголошував, що всі обслуговуючі підприємства повинні відповідальніше ставитися до прибирання.

Якщо ж обслуговуючі підприємства й надалі не будуть дотримуватися правил благоустрою, то міський голова запропонував робити, як у європейських країнах. Зокрема, у Німеччині: коли у когось нескошена трава - приїжджає техніка ЖКГ, косить її, а потім власнику території виставляється солідний рахунок. Якщо він відразу не сплачує, то сума штрафу збільшується вдвічі. Якщо власник і його не сплачує - подають до суду.

- Прибирання снігу треба робити регулярно, починаючи з дати випадання опадів, а далі залежно від потреби. Проїжджа частина чи тротуар повинні прибратися краще – до асфальту чи плитки, - сказав Владислав Атрошенко та додав, що бурульки на покрівлях житлових будинків та закладів бізнесу теж повинні систематично прибиратися. А щоб вирішувати це питання, власникам потрібно винаймати техніку.

За словами начальника КП "Муніципальна варта" Віталія Хрустицького, минулого тижня було 69 таких зауважень по різним балансоутримувачам і наразі 10 заявок залишаються невиконаними. Більшість з них виконуються за рахунок власників установ чи магазинів.

Більшість недоліків – льодові бурульки на покрівлях багатоповерхівок, нечищені від снігу та льоду дитячі майданчики й тротуари, - знаходяться на територіях, які обслуговують ОСББ, ОЖБК чи приватні ЖЕКи. Хоча кілька зауважень є й до комунальних ЖЕКів.