музика

Пісня «Стежечка» Христини Соловій стала саундтреком до фільму «Крути 1918»

22.01.2019 08:47 - SVOBODA.FM

Сьогодні, 22 січня, відбулася прем’єра першого офіційного саундтреку до українського історичного фільму-екшену режисера Олексія Шапарєва «Крути 1918». Ним стала пісня «Стежечка» з другого альбому Христини Соловій «Любий Друг».

«Пісню “Стежечка” я написала на текст улюбленого Івана Франка – видатного поборника української соборності. Пісня написана більше п’яти років тому, а текст – у минулому столітті. Це трепетно і хвилююче, що у День соборності України вони зійшлись в одному часопросторі і стали супроводом фільму “Крути 1918″», – коментує появу своєї пісні у фільмі співачка.

У якості саундтреку пісня «Стежечка» представлена у вигляді виднограю, який також містить сцени з фільму. Як раніше стало відомо MusicInUA, окрім представленої сьогодні пісні Соловій, офіційними саундтреками до фільму «Крути 1918» також буде ще одна композиція співачки та одна пісня гурту Гайдамаки. Додамо, що в основу історичної кінострічки покладено реальну історію бою на залізничній станції Крути взимку 1918 року. «На тлі доленосних подій в країні двоє братів Андрій і Олекса Савицькі закохуються у прекрасну Софію. Більшовики підступають до Києва, місто наповнене “червоними” агентами. Уряд УНР кидає на боротьбу з ворогом усі боєздатні частини армії, включно з юнкерами і студентами. Чотири сотні юнаків, серед яких Андрій і Олекса, стають проти чотиритисячного добре озброєного війська», – сказано у описі до фільму. Нагадаємо, що гурт Без Обмежень створив саундтрек до українського фільму «Позитивний Бандерас».