Зв'язок / *Імідж

Томос прибув до України через мережу 4G

9.01.2019 09:54 - SVOBODA.FM

4G замість супутника: за допомогою 4G-мережі Vodafone забезпечив інфраструктуру для прямих включень з прибуття Томоса в Україну.

Для прямого ефіру потрібен потужний і стабільний сигнал, тому зазвичай для телевізійних трансляцій професійні телевізійники використовують супутник. Але після запуску LTE з'явилася гідна альтернатива супутнику – передача відео через мережу 4G.

Так, 4G-мережf Vodafone була підготовлена для проведення прямих включень під час прибуття Томосу в Україну та руху кортежу з аеропорту Бориспіль до Києва. Стійка пропускна здатність 4G-мережі Vodafone дозволяє забезпечити надійне високошвидкісне з'єднання.

Таким чином, швидкість під час прямого включення не опускається нижче необхідного мінімуму в 6 Мбіт/с. Цього з запасом вистачає для передачі відео в гарантовано високій якості, без перешкод і з мінімальною затримкою сигналу не більше 15 мс.

Традиційні технології з використанням супутника не дозволяють проводити прямі включення в русі – затримка становить приблизно 250 мс, а з урахуванням мультиплексування, комутації і затримок обробки сигналу загальна затримка може становити до 400 мс.

Тільки якісна мережа 4G Vodafone вздовж усього маршруту руху з аеропорту Бориспіль до Києва дозволяє забезпечити необхідну та стабільну послугу відеострімінга з використанням кодека H.265 і on-line трансляції.

Прямі включення здійснювалися в режимі реального часу, у глядачів була можливість спостерігати за тим, що відбувається в режимі онлайн, на своїх мобільних пристроях і в соціальних мережах. Передові технології on-line трансляції та якісні та сучасні мережі дозволяють сповна відчути ефект присутності на події. Так, під час параду військової техніки на День незалежності на Хрещатику за допомогою мережі 4G Vodafone здійснювалася on-line трансляція параду.