Майно

Судилися довго, але Ічнянське хлібоприймальне підприємство все ж слід повернути державі

5.12.2018 17:01 - SVOBODA.FM

У прокуратурі Чернігівської області було виявлено факт протиправної передачі на території Ічнянського району у приватну власність цілісного майнового комплексу хлібоприймального підприємства.

Воно мало площу 20 тисяч кв. м і оціночну вартість 10 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернігівської області.

Було встановлено, що за відсутності згоди Кабінету Міністрів України як власника нерухомості, а також прямої законодавчої заборони на приватизацію та корпоратизацію майна хлібоприймальних підприємств, товариством на підставі протиправного рішення виконкому Ічнянської міської ради зареєстровано право приватної власності на зазначене майно.

З метою повернення майна у державну власність,  до господарського суду області прокурором в інтересах Кабінету Міністрів України та Мінагрополітики подано позов про визнання недійсним та скасування рішення виконкому Ічнянської міської ради 2011 року та свідоцтва про право власності на об’єкти нерухомого майна, виданого товариству.

Рішеннями судів першої та апеляційної інстанції позов прокурора задоволено.

Однак Вищий господарський суд України 6 грудня 2017 року рішення судів попередніх інстанцій скасував з направленням справи до господарського суду Чернігівської області на новий розгляд в іншому складі суддів.

Судом першої інстанції, зважаючи на обґрунтованість та достатність наданих прокурором доказів та активну державницьку позицію, позов задоволено повторно.

Зазначене рішення Північним апеляційним господарським судом залишено без змін.