Пожежі

Сім пожеж гасили на Чернігівщині у важкий день

4.12.2018 17:57 - SVOBODA.FM

Упродовж доби понеділка, 3 грудня, вогнеборці підрозділів Управління ДСНС України у Чернігівській області ліквідували 7 пожеж у житловому секторі громадян на території Прилуцького, Носівського, Чернігівського, Козелецького, Новгород-Сіверського районів та у Чернігові.

Під час гасіння врятовано чоловіка, однак, на жаль, в результаті дії небезпечних факторів вогню загинула літня жінка.

Про це повідомляє Управління ДСНС України в Чернігівській області.

3 грудня о 22:57 до Служби порятунку "101" у Новгород-Сіверському районі надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку в с. Комань, що за 10 км від райцентру.

За викликом на місце події прибуло два відділення 7-ої Державної пожежно-рятувальної частини у складі 7 чоловік особового складу та 2 одиниці спеціальної техніки. На той момент вогнем було охоплено покрівлю будинку.

Рятувальники о 23:22 пожежу локалізували, а о 00:00 остаточно ліквідували. Під час гасіння у приміщенні було виявлено тіло 88-річної господарки помешкання. Наразі, причини та обставини трагедії з’ясовуються.

4 грудня вогнеборці пожежно-рятувальних підрозділів обласного центру о 06:00 ліквідували пожежу житлового будинку, що у м. Чернігові на вул. Федоровського. В ході гасіння рятувальники врятували 62-річного чоловіка, який через стан здоров'я не міг самотужки покинути небезпечну зону.

Ймовірно, причиною виникнення пожежі послужило коротке замикання електромережі.

* * *

Рятувальники Управління ДСНС України у Чернігівській області звертають увагу громадян слідкувати за протипожежним станом електромереж та побутових електроприладів, а також дотримуватися правил обережного поводження з вогнем.