Політика

Патріотична громадськість стурбована призначеннями в ОДА: бояться, що область просто здадуть

4.12.2018 16:17 - Максим Косенко

Вчора стало відомо, що в Чернігівській обласній адміністрації почали працювати нові радники губернатора.

Мова про Олександра Соколова, колишнього мера Чернігова, та Володимира Ткача, колишнього директора Чернігівобленерго.

Фесбук спільнота дуже гостро відреагувала на такі призначення. Соколову закидують членство у Партії регіонів, приналежність до партії «Наш край». Ткачу – його діяльність як керівника підприємства-монополіста, недружнього до бізнесу, і також членство у ПР. Інші без зайвих аргументів, просто переймались за подальшу долю області.

Ще більше емоцій спричинили чутки про те, що посади радників для них проміжні. Обізнані з політичними процесами люди поговорювали, що Ткача і Соколова готують на заступників голови ОДА.

Найбільше стурбована патріотична спільнота міста. Згадують, як Соколов у розпал війни з Росією влітку 2014 року вітав із святом… мера Пскова.

«Тем временем пока наша десантура и бойцы из 1-й танковой сражались с сепарами и мышибратьями (в том числе псковскими десантниками) за Луганский аэропорт, Соколов поздравлял "побратимов" и называл наших бойцов "хероями"...Как вы думаете, мы с такими советниками губернатора много навоюем? Сможем область защитить в случае нападения или сразу сдадимся?..», - пише Андрій Кудабеков.

 

«На наради голови в якості радника ходить всім дуже відомий одіозний регіонал, прихильник рузького миру, привітальник псковських десантників під час війни, фанат рузьського гурту " лЮБЕ" - комсомолець Олександр Соколов (Саша кучерявий). Більш того, новоспечений "керманич", за вказівкою з гори, планує подати його на першого заступника голови ОДА! І це під час введення воєнного стану у війні з московією! Хлопаки! Ви там часом млинців не об'їлись???», - запитує Вадим Йовенко, місцевий волонтер.

Це ж питання Йовенко озвучив і міському голова Атрошенку, коли той звітував перед громадою за роботу.

«Чи не здадуть такі керівники область росіянам у випадку вторгнення?» - запитав Йовенко.

Ткачу загадують його луганське походження, роботу на російського олігарха Григоришина, членство у Партії регіонів.

«Мало того, що Мисник є представником політичної сили Наш край, яка є послідовником роздробленої партії Регіонів, так і його перші призначенні на посади радники викликають багато питань у патріотичного середовища. Національний корпус Чернігів дуже стурбований призначенням на посади радників голови Чернігівської ОДА колишніх регіоналів і дуже одіозних персон. Людей, які мають погане минуле і діяльність яких зовсім не входить у сферу інтересів української держави. Чому в області, яка межує з агресором на посади призначаються люди, які є прихильниками "руського міра"??», - таку заяву у зв’язку з можливим призначенням Соколова і Ткача оприлюднив Національний корпус.

 

До речі, кадрові призначення схоже вже аукнулись і Порошенку. Дехто прямо пише, що розчарований такими призначеннями.