Репортаж

Як протестують водії нерозмитнених авто

20.11.2018 15:22 - SVOBODA.FM

Поблизу автомобільного пункту пропуску «Нові Яриловичі» сьогодні зранку, 20 листопада, почалась акція протесту з майже перекриттям цього автошляху від кордону.

Протестує спільнота користувачів авто з європейськими номерами та інших громадян України, котрі прагнуть для жителів України реального ДОСТУПУ до вторинного авторинку Європи.

Черговий протест викливаний результативним голосуванням у Верховній Раді 8 листопада за законопроекти, які залишають драконівські податки на вживані авто і в яких народні депутати не врахували пропозиції від народу.

Тобто робота в комітетах і мітинги в столиці не зворушили ані уряд, ні депутатів.

Відповідно загальна сума податків за ввезення авто з пробігом для повністю легальної реєстрації в Україні часто-густо перевищує саму вартість такого авто з пробігом.

Водночас, як заявляє активіст Дмитро Юмаєв, тими ж законопроектами передбачені мізерні або й нульові податки на ввезення кузовів авто, аби комусь забезпечити простий бізнес: прикрутив колеса до кузова – і торгуєш авто. Тобто держава й надалі пише і приймає зщакони на повідку автолоббі.

Тм часом до України продовжують завозити й торгувати доробками сумнозвісного проклятого поколіннями радянського автопрому з Тольятті.

Про це – Антон Козлов з автосалону: