Передача даних

Відео та аудіо – половина трафіка у мережі 4G

19.11.2018 12:45 - SVOBODA.FM

Нові технології впливають не тільки на ріст використання інтернету, але й поведінку абонентів у мережі: вони стали більше дивитись відео та слухати музику через інтернет

Завдяки розвитку технології LTE обсяги використання дата трафіку на абонента збільшився у три рази, в порівнянні з 2017, і у шість разів за два роки.

Такі дані отримано за результатами 3 кв 2018, коли Київстар запустив послуги за технологією LTE ( на частотах 1800 Мгц), – повідомляють в «Київстар».

Абоненти 4G активно користуються можливостями нового стандарту зв'язку. Так, 52% трафіка у мережі 4G генерують послуги аудіо та відео стрімінга. Доступ до соціальних мереж також користується попитом – це 15% трафіку. А от пошук в інтернеті в загальній структурі трафіку в мережі 4G займає 12%, тоді як у 2G він складає понад 23%. Інтернет месенджери генерують 3% трафіку, як у 2G, так і 4G мережах.

Що цікаво, що в телеком мережах країн світу трафік відео та аудіо досягає 70%. Відповідно, Україна розвивається у відповідності із світовими трендами.

Швидкість передачі даних у мережах 4G дозволяє використовувати цей стандарт у якості альтернативи фіксованому інтернету, особливо – у селах. Так, у жовтні 2018 у сільській місцевості в мережі 4G абоненти використовували в середньому по 4,2 Гб, а в мегаполісах - 6,12Гб. Нагадаємо, Київстар запропонував абонентам для організації домашньої Wi-Fi мережі тарифний план «Київстар Домашній 4G» в комплекті з 4G роутером. Що цікаво, абоненти, які підключили це рішення, у середньому використовують близько 70 Гб мобільного інтернету на місяць.

* * *

Мережа 4G Київстар працює в 3410 населених пунктах – найбільший показник географічного охоплення серед українських мобільних операторів. Також в мережі Київстар найбільша кількість базових станцій. Так, за даними Українського державного центру радіочастот, на листопад 2018 у мережі Київстар 24322 базові станції, з них 4250 – у мережі 4G.

Варто зазначити, що в мережі Київстар – найбільша швидкість мобільного інтернету. Це підтверджують результати тестів, які проводила міжнародна компанія Ookla в другому та третьому кварталах 2018 року.

Для того, щоб відчути переваги швидкісного мобільного інтернету в мережі 4G абонентам достатньо всього лиш підготувати свій смартфон та SIM-карту. В усіх магазинах Київстар можна безкоштовно замінити SIM-карту на USIM і користуватись новими перевагами швидкісного мобільного інтернету.