День студента

Міський голова розповів студентам як полюбив Чернігів

16.11.2018 16:16 - Марія МАЛЬВА

Міський голова Владислав Атрошенко та ректор ЧНТУ Сергій Шкарлет вітали молодь із Міжнародним днем студента.

Тут же підсумували результати конкурсу "Кращий студент ЧНТУ - 2018» у різних номінаціях"

- Хотілося, щоб ви якнайвидше зрозуміли, що найголовніше – це відчуття своєї рідної землі. Багато свого часу я провів поза Черніговом, і тому зробив чіткий висновок, що матеріальне – не головне. Потрібен баланс – баланс духовного, матеріального та відчуття рідної землі. Тільки тоді людина є щасливою. Цей баланс також дає зрозуміти, що ти потрібен місту, де проживаєш, своїй Батьківщині, - з такою настановою звернувся Владислав Атрошенко до усіх студентів. – Бажаю вам якомога швидше знайти такий баланс.

Також мер закликав Міністерство та викладачів більше звертати увагу на залучення молоді до спеціальностей виробничої сфери, оскільки у більшості країн такі професії є престижними.

Вітали у ЧНТУ і переможців конкурсу «Кращий студент ЧНТУ - 2018» у різних номінаціях.

Заступник міського голови Олександр Ломако вручив відзнаку у номінації «Громадський діяч» студентці Аліні Сірій.

- Все це зробить вас у майбутньому активними членами суспільства та більш пристосованими до життя. Ми знаємо багато випадків, коли студенти змінювали хід історії цілих країн або суспільств. Це було неодноразово і в нашій країні, - каже Олександр Ломако. Його порада - побрати участь у громадському житті університету та міста, тому що погляд молоді та активна участь у розбудові Чернігова дуже важлива для міської влади.

 

Довідково. Міжнародний день студентів відзначається з 1941 року. На той час цей день був приурочений пам'яті про трагічні події в Чехії, що відбулися у жовтні 1939 року. В наші дні День Студента позиціонується не як траурний день пам'яті, а як свято молодості, жаги до життя та великих звершень. Адже саме студентство в усі часи в усіх країнах було активною, подекуди радикальною, рушійною силою.