НП і наслідки

Ситуація навколо погорілого арсеналу місяць по тому – на ранок 9 листопада

9.11.2018 11:21 - SVOBODA.FM

Офіційна інформація про хід ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, яка пов’язана із пожежею та подальшою детонацією боєприпасів на території 6-го арсеналу біля смт Дружба Ічнянського району.

Інформує департамент з цивільного захисту та оборонної роботи Чернігівської ОДА.

8 листопада продовжувалися роботи щодо ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, що виникла на 6-ому арсеналі Міністерства Оборони України біля смт Дружба Ічнянського району.

Протягом доби очищено від вибухонебезпечних предметів 1 ділянку розмінування та вилучено 2134 вибухонебезпечні предмети.

З початку робіт очищено 63 ділянки із 80 запланованих та вилучено 35475 вибухонебезпечних предметів, загалом відпрацьовано 306 повідомлень від населення про виявлення боєприпасів.

В Ічнянській ЦРЛ продовжують перебувати 4 особи. Питання повернення цих осіб буде опрацьовано після відновлення їх помешкань.

До проведення робіт залучено зведений піротехнічний загін ДСНС України (50 одиниць техніки, 150 чоловік особового складу).

Системи життєзабезпечення населення працюють у штатному режимі, роботи щодо відновлення будинків, квартир та інших капітальних споруд продовжуються.

Нагадаємо: склади 6 арсеналу, що в лісі в Ічнянському районі на Чернігівщині, почали горіти й вибухати о пів на 4 годину в ніч на 9 жовтня.

* * *

8 листопада в м. Ічня відбулось чергове засідання оперативного штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на 6-ому арсеналі боєприпасів МО України на чолі з директором Департаменту житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу обласної державної адміністрації Володимиром Кривенком.

Про стан розмінування територій забруднених внаслідок вибухів доповів начальник відділу організації роботи з гуманітарного розмінування Управління організації піротехнічних робіт та гуманітарного розмінування Департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС України Дмитро Юрчук.

Відповідно до затвердженого Прем’єр-міністром України Плану піротехнічними підрозділами ДСНС продовжується очищення прилеглої до арсеналу території.

Станом на 8 листопада очищено 62 із 80 ділянок розмінування та вилучено 33341 вибухонебезпечний предмет, відпрацьовано 306 повідомлень населення про виявлення боєприпасів. Протягом доби очищено 1 ділянку розмінування, вилучено 1453 вибухонебезпечні предмети, відпрацьовано 1 повідомлення населення про виявлення боєприпасів.

Термін виконання робіт з розмінування встановлено до 15 грудня.

Директор Департаменту економічного розвитку облдержадміністрації ОлександраХомик надала поінформувала про стан справ щодо фінансування для закупівлі житла, аварійно відновлювальних робіт житла та об’єктів комунальної сфери.

Кошти на проведення відновлювальних робіт прийшли на рахунок облдержадміністрації та будуть розподілені між Ічнянською райдержадміністрацією та Ічнянською міською радою.

Про придбання житла, аварійно відновлювальних робіт та функціонування закладів освіти і медицини з доповіддю виступила Ічнянський міський голова Оксана Андріанова.

В.о. голови Ічнянської районної державної адміністрації Валентина Рябчун розповіла про отримання гуманітарної допомоги та наявність будівельних матеріалів.

Місцевими органами влади з резерву будівельних матеріалів для проведення відновлювальних робіт було виділено: шиферу - 4862 листи, скла – 825,53 кв. м, пиломатеріалів – 14,6 куб. м, плівки – 24 рулони, цвяхів – 367 кг, цегли – 2 тис. шт., цементу – 5895 кг, заліза оцинкованого – 200 шт., оздоблювальні матеріали – 762 кг, гіпсокартон – 127 листів, ґрунтовка – 60 л.

У резерві залишається: шиферу – 1133 листи, скла – 641,62 кв. м, цементу –16155 кг, пиломатеріалів – 72,12 куб. м, плівки – 10 рулонів, цвяхів – 138 кг, оздоблювальних матеріалів – 6564,0 кг, ґрунтовка – 166,5 л, руберойду – 171 рулон, гіпсокартон – 995 листів, коньки металеві – 15 од., гідробар’єр – 16 рулонів.

Директор Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи облдержадміністрації Сергій Болдирев поінформував про проведення відновлювальних робіт на території військового містечка.

За підсумками засідання визначили завдання суб’єктам господарювання і органам влади, які причетні до вирішення даної проблеми.

Було наголошено на забезпеченні неухильного виконання поставлених завдань.