Сільське господарств / Фінанси

Кредитування та компенсація частини вартості агротехніки відкриті для фермерів Чернігівщини

8.11.2018 14:52 - SVOBODA.FM

Українські сільгоспвиробники можуть оформляти кредити у ПриватБанку за декількома лініями пільгової системи фінансування.

За допомогою цих програм аграрії зможуть за короткий час отримувати кошти для купівлі с/г техніки, обладнання та матеріалів.

ПриватБанк кредитує українських сільгоспвиробників за такими програмами пільгового фінансування: “АгроКУБ”, “Лізинг сільгосптехніки”, “Кредит на сільгосптехніку з компенсацією” та “Агросезон”.

Про це повідомляє представник прес-служби «Приватбанку» Антоніна Дьяконова.

З початку літа чернігівські аграрії вже скористалися перевагами програми “АгроКУБ” на суму більше ніж 5 мільйонів гривень. Проект “АгроКУБ” передбачає швидке отримання кредиту (кілька днів) на суму від 50 тисяч до 1 млн гривень при ставці лише у 1,8% на місяць.

Варто відзначити, що за цієї програми протягом першого півріччя фермер виплачуватиме тільки відсотки, наступні 6 місяців – суму боргу з відсотками рівними частинами. Ще однією перевагою такої форми кредиту є те, що вдруге його можна оформити, не чекаючи повного погашення попереднього. Щоб отримати фінансування, необхідно заповнити заявку на сайті проекту kub.pb.ua

Кредитна лінія “Агросезон” передбачає фінансування аграріїв протягом поточного сільськогосподарського циклу. Аграріїв кредитують на закупку посівного матеріалу, добрив, засобів захисту рослин, паливно-мастильних матеріалів, на ремонт сільгосптехніки, обладнання тощо. Погасити такий кредит можна за гнучким графіком з урахуванням сезонного характеру. Тобто, борг можна розділити на конкретні місяці, зручні для здійснення виплат (наприклад: грудень – 20% від загальної суми, січень – 30%, лютий – повна виплата, закриття кредитної лінії). Відсоткова ставка за даною програмою 19 % річних.

Програма “Лізинг сільгосптехніки” надає аграріям відчутних переваг. Термін лізингу складає 5 років, а сума – від 200 000 до 20 мільйонів гривень. Програма цікава як малим фермерським господарствам, так і потужним агропідприємствам. Дізнатись умови лізингу в ПриватБанку на с/г техніку вітчизняного і імпортного виробництва та провести попередній розрахунок платежів за договором лізингу можна на сайті банку або звернувшись до будь-якого відділення ПриватБанку у Чернігові та області.

У ПриватБанку діє програма для аграріїв “Кредит на сільгосптехніку з компенсацією”. Дана програма поширюється на придбання техніки та обладнання вітчизняного виробництва та передбачає компенсацію 25% її вартості з держбюджету, а для невеликих фермерських господарств - до 40%. ПриватБанк став уповноваженим банком державної програми компенсації, через який має проводитися оплата техніки та обладнання.

З початку 2018 року за даною програмою ПриватБанку в Чернігові та області 24 агропідприємства отримали компенсацію на придбання сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва. З повною інформацією про програму та переліком документів можна ознайомитися на сайті банку.