Застереження

Офіційно розпочинається сезон полювання

7.11.2018 13:28 - SVOBODA.FM

На території Чернігівської області з 10 листопада 2018 року в більшості мисливських господарствах розпочинають сезон полювання хутрових звірів: зайця сірого (русака), лиса звичайного, собаку єнотоподібну та вовка.

Перелік дозволених видів для полювання, а також порядок полювання визначено відповідними наказами користувачів мисливських угідь.

Полювання дозволяється здійснювати при наявності документів на право полювання, а саме: посвідчення мисливця, контрольної картки обліку добутої дичини та порушень правил полювання, дозволу на добування мисливських тварин (ліцензії, відстрільної картки), відповідного дозволу на право користування вогнепальною мисливською зброєю, паспорту на собак мисливських порід, інших ловчих звірів і птахів у разі їх використання під час полювання.

Зазначені документи мисливець зобов’язаний мати під час здійснення полювання, транспортування або перенесення продукції полювання і пред’являти їх на вимогу осіб, уповноважених здійснювати контроль у галузі мисливського господарства та полювання.

Для попередження виникнення порушень природоохоронного законодавства при проведенні полювань Державною екологічною інспекцією у Чернігівській області будуть проведені рейд-перевірки по території області.

ДЕІ наголошує, що за порушення правил полювання законодавством України передбачено кримінальну, адміністративну та цивільну відповідальність.

За повід. Держекоінспекції в Чернігівській обл.